Vlado Kos/Cropix
SLUŽBENO PREDSTAVLJANJE

VIDEO: NJEGOV TRANSFER BIO JE REKORDAN, A SADA SE VRATIO U HRVATSKI NOGOMET Zvali su ga i Hajduk i Rijeka i Turci: 'U ovom gradu se najbolje osjećam!'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 07. siječanj 2020. 16:35

U press dvorani Gradskog vrta sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović i njegov pomoćnik Marin Skender predstavili su prvo od najavljenih pojačanja. Nakon godinu i pol dana provedenih u Glasgow Rangersu vratio se Eros Grezda. Zvali su ga Hajduk i Rijeka, četiri turska prvoligaša i jedan klub s Cipra, a on se zahvaljujući ocu Gencu odlučio vratiti u Osijek.

- Nije to bila teška odluka kako bi netko mogao misliti. U Osijeku mi je prije nego sam otišao u Škotsku bilo jako lijepo. Moj odnos s Kohortom, tim najvjernijim navijačima našeg kluba, bio je sjajan. Osjećao sam se i u gradu i u klubu odlično, pa i ovaj povratak ne doživljavam nikako drugačije nego da sam se vratio kući - izjavio je Eros Grezda (24), brzonogi napadač, veliko pojačanje Bijelo-plavih.

Potpisan je s njim ugovor na tri godine. Za koliki iznos, nije poznato. Ali zna se, puno je manji nego onaj za koji je otišao u Glasgow Rangers. Tada je Osijek zaradio 2.750.000 eura.

- Znate da ne govorim o brojkama, ali njegov je odlazak u Glasgow bio rekordno visok transfer koji je dosad ostvario naš klub. Sada smo ga zahvaljujući dobroj volji Škota ponovno angažirali, ali za puno manji iznos, gotovo simboličan s tim što smo u međusobnu obvezu prije nego što je raskinuo ugovor unijeli klauzulu po kojoj Rangers ima pravo na određeni postotak prigodom njegova idućeg transfera. Moram naglasiti i da je Eros imao čak i novčano izdašnije ponude za svoj transfer klubova iz inozemstva i nekih naših klubova - kazao je Petrović.

Kod Erosa nikakve dvojbe nije bilo, ali ipak je u svemu presudna bila riječ njegova oca i dogovor s predsjednikom Osijeka Ivanom Meštrovićem koji se prema Petrovićevim riječima uključio u finalizaciju njegova povratka. Nije se Grezda baš naigrao u Škotskoj, ali tu je stranicu karijere ostavio iza sebe.

- Nema se smisla vraćati na to. U svakom slučaju, profitirao sam boravkom u tako velikom klubu koji na svakoj utakmici ima pedesetak tisuća navijača. Sada sam stariji, ozbiljniji, iskusniji. I što je najbitnije, zdrav sam i željan igranja - rekao je Eros Grezda.

Rastanak je prije godinu i pol dana bio sasvim drugačiji od službenog povratka na mjesto "nesreće".

- Kada je zahtijevao odlazak u Glasgow Rangers, moj je stav bio da mu je za takav iskorak prerano. Nije bitno jesam li bio u pravu, nego što nam se vratio i svi vjerujemo da će biti veliko pojačanje našem napadu, da će igrati i bolje nego što je igrao u svom prvom boravku u Osijeku - izjavio je Petrović.

Da su za njega bili zainteresirani Hajduk i Rijeka, potvrdio je i sam Grezda. No, bilo i prošlo, opet je Osijekov.

- Neće mi se biti teško prilagoditi. Većinu igrača poznam, pratio sam njihove igre i dok sam bio u Glasgowu. Imaju i kvalitetu i potencijal, radujem se što sam dio toga i s puno optimizma gledam na ono što nas sada zajednički čeka u proljeće. Uvjeren sam da je Osijek u stanju ostvariti svoje natjecateljske ciljeve - zaključio je Eros Grezda.

Na svom službenom predstavljanju, kao prvog pojačanja Bijelo-plavih ove zime, Grezda je pokazao majicu s svojim prezimenom, ali i brojem 11, onim istim brojem koji je nosio i u svom prvom igranju za momčad prvoligaša s Drave. Naravno, kamere su ga fokusirale, fotoaparati slikali, ne samo njega, nego i Petrovića i Skendera, a sportski direktor Alen Petrović ostao je pri tome dosljedan pošalicama pa je sve prokomentirao riječima "kamera svakom nabaci pet kilograma viška".

Grezda se potom uputio u klupski ured u kojem je obavio nužne formalnosti potrebne za pravovaljanu registraciju, a poslijepodne, iako su ostali Bijelo-plavi imali slobodan dan, javio se kondicijskom treneru Marinu Vučku s kojim će se do daljnjeg često družiti i surađivati u nakani da što prije dostigne tjelesnu spremnost.

Linker
25. travanj 2024 10:37