Screenshot
IZGLEDA IMPRESIVNO

VIDEO: 'OVO JE JEDNOSTAVNO SULUDO' JUNAK DANA ZABIO TRI GOLA, ALI I SRUŠIO APSOLUTNI REKORD Velika želja Reala trčala najbrže u povijesti nogometa!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2019. 20:14

Nogometaši Paris Saint-Germaina u nedjelju su na Parku prinčeva svladali Monaco s 3:1, a junak pobjede kojom su Parižani potvrdili naslov prvaka bio je nevjerojatni Kylian Mbappe.

20-godišnji napadač i velika želja Real Madrida postigao je sva tri pogotka za stare i nove prvake i zaokružio ovosezonski prvenstveni učinak na 30.

Mbappe je jučer postao i najmlađi igrač francuskog prvenstva koji je zabio hat-trick, a dan poslije Francuzi javljaju o još jednom čudesnom rekordu klinca kojeg u svojim redovima sanjaju brojni europski divovi.

Mladi Francuz je, naime, jučer potvrdio da je trenutno najbrži nogometaš svijeta. Tako barem tvrde na Francuskoj televiziji na kojoj su izmjerili kako je u jednom sprintu Mbappe trčao brzinom od 38 kilometara na sat.

Soccer Football - Ligue 1 - Paris St Germain v AS Monaco - Parc des Princes, Paris, France - April 21, 2019  Paris St Germain's Kylian Mbappe celebrates scoring their second goal     REUTERS/Gonzalo Fuentes - RC14E75C6130
REUTERS/Gonzalo Fuentes

"To je suludo", navode francuski mediji jer je, za usporedbu, dosad najveća brzina izmjerena u Premiershipu, primjerice, iznosila 35,48 kilometara na sat, a rekord je držao napadač Manchester Cityja Leroy Sane.

Za usporedbu, Marca je u svome istraživanju prije nekoliko godina mjerila brzinu igračima Barcelone i najbrži je bio Neymar sa 34,83 km/h.

A BBC je, primjerice, Mbappev sprint usporedio s brzinom Usaina Bolta kod postavljanja svjetskog rekorda 9.58 na 100 metara. Bolt je u toj utrci dostigao brzinu od 44.72 km/h, ali njegova prosječna brzina u toj utrci bila je 37.58 km/h.

Kako to radi Mbappe u punoj brzini, ali u lovu na gol, možete pogledati u snimci prvog pogotka iz 15. minute, kada je prvo sjajno izbacio Diabya, potom pretrčao u punom sprintu pola terena, i na kraju zabio u punoj brzini. Zaista impresivno.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 07:01