Drago Sopta/CROPIX
KUIPERS UZ BOK HENRYA

Irski mediji rigaju vatru: Protiv Hrvatske su nas uništili sudac, Trapattoni i Mandžukić

Razočaranje je "šikljalo" iz irskih medija
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. lipanj 2012. 12:50

Razočaranje je “šikljalo” iz irskih medija, definitivno, očekivali su više od svoje reprezentacije. Naravno, prvi je po “glavi” dobio izbornik Trapattoni.

“Bilić je na klupi ostavio Vidu, povukao Srnu na beka te stavio Ćorluku na stopera. A Trapattoni? On je sastav izdiktirao prije dva tjedna”, napisalo je nekoliko irskih medija. Većina njih hvalilo je Mandžukića i Hrvatsku. “Mario Mandžukić uništio je irske nade već na startu prvenstva. Hrvatski napadač prekinuo je niz od 14 utakmica bez poraza”, piše internetska stranica Irske televizije dok je komentator irskog izdanja Independenta napisao: “Mandžukić je potpuno razbio sve Trapattonijeve zamisli i snove o drugome krugu. No, bila je to i večer u kojoj niti vratar Given nije imao sreće, kod trećeg gola Hrvatske ona ga je potpuno napustila. Bila je to točka na 'i’ ove tužne večeri.”

Ipak, najdalje su otišli novinari irskog izdanja The Telegrapha. “Nakon 24 godine bez Eura očekivali smo više, ali Shay Given i sudac uzeli su nam snove. Sudac Kuipers pogriješio je kod drugog gola Hrvatske, ali i kad nije dosudio kazneni udarac za Irsku, nakon čistog prekršaja nad Keaneom. No, prije no što Kuipersa svrstamo uz Henryja u našoj Kući sramote, moramo priznati da je Hrvatska bila bolja. Hrvati se mogu nositi s Talijanima i Španjolcima i izboriti drugi krug!”

Linker
19. travanj 2024 03:22