'Mandžukića igrači trebaju šamarati zbog njegovog seljačkog ponašanja!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. rujan 2009. 15:28

Tužnu večer najčešće slijedi još tužnije jutro. Nakon još jednog nevjerojatnog Dinamovog europosrtanja Zadravko Mamić, promuklog glasa i vidno iscrpljen pojavio se pred novinarima - nešto što Butina, Mandžukić i Vrdoljak sinoć nisu imali hrabrosti. Izvršni dopredsjednik Dinama kaznio je Marija Mandžukića sa nevjerojatnih 100.000 eura kazne za isključenje u Salzburgu, igračima je i oduzeta nagrada za prošlogodišnji naslov prvaka, a neće biti niti premija za tekuću sezonu!

- Ovo mi je najteži dan u životu! Uvijek sam branio igrače, tražio mir od vas novinara, no prvi put ću ovo reći: za sve su krivi igrači! Noćas sam skoro umro! Djeca i žena plaču oko mene i govore mi tata pazi da ne umreš! - rekao je Zdravko Mamić te nastavio u svom stilu:

[citat][c_tekst]"Da igrači imaju imalo poštenja između sebe, sami bi Mandžukiću zalijepili šamare jer im je oduzeo kruh."[/c_tekst][c_potpis]Zdravko Mamić[/c_potpis][/citat] - Htio sam Mandžu kazniti još nakon Salzburga, ali nisu mi dali Jurčić i Zoran. Mandžo još ne zna za kaznu. Pa neću ga valjda još morati i pitati mogu li ga kazniti? On zabije gol i ljubi grb, ali to je demagogija, jer ga nema kada nam istinski treba, kao protiv Red Bulla ili Anderlechta! Jako mi je teško, po prvi put ne vladam svojim mislima, odlukama i rješenjima. Pitam se da li ću ikada postić ono što želim, a to svakako nije vidjeti navijače iz sezone u sezonu kako tužni, pokisli napuštaju stadion.

Na upit u čemu je problem, glasno je zagrmio:

- U igračima! Do sada sam ih uvijek branio, no od danas više neću. Oni su isključivi krivci što u posljednje tri godine nismo postigli naše najviše ciljeve. Oni su neprofesionalni, bahati, siti...A posljedica je slijedeća. Dinamo u posljednje tri godine ne možemo osvojiti više od dva, tri boda u skupini, a toliko nam treba bodovi za bolji ukupni koeficijent!

- Pazite, 200 ljudi radi svaki dan za te razmažene zvijezde koji zarađuju silne novce, a prosječno su dva sata na stadionu jer mi nemamo kamp koji bi ih zadržao tu. A kako nam oni to vračaju?! Vrdoljak ne napravi abecedni prekršaj na centru kod drugog gola, igrači skaču u živom zidu, a Mandžukić, naš najbolji i najplaćeniji igrač kojem smo ljetos ugovor povećali za deset puta, nas ostavi na cjedilu. Oni nemaju srca jer su neodgojeni. Nemaju ljubav i fanatizam da ginu za ovaj sveti klub!

Čini se kako je trener Jurčić amnestiran od krivice?

- Naravno da nije, pa i za njega vrijedi kazna koja je određena svim igračima. Ipak, mi svoje kritike prema njemu još nemamo namjeru iznositi izvan 'naša četiri zida', no budite sigurni da smo mu ih podjelili.

Odajete dojam roditelja koji je razmazio svoju djecu...

- Izgleda da jesmo, no tako je kad ih voliš. Bojim se da sad ne reagiraju još gore, da ne zaigraju još lošije!

Kakav će vaš odgovor biti u tom slučaju?

- Prvo moram reći da do toga neće doći, no dođe li, mi ćemo odgovoriti još drastičnijim mjerama! No, nama sada treba mir, a ako je za to potrebno 15.000 € i premije za prvenstvo, oni sve to mogu ostvariti na terenu. Nek igraju Ligu prvaka, neka bude više navijača na terenu i više sponzora u klupskoj blagajni.

Do kraja je još pet utakmica, nije li možda prerano za takav potez?

[citat][c_tekst]"Nisam htio provlačiti to pitanje, no moram reći da smo opljačkani u dvije najvažnije utakmice sezone. Ja znam koliko je teška ova moja izjava, za mene osobno i za klub, no onaj tko danas može reći da nije bio prekršaj za jedanaesterac na Mandžukiću, taj može direktno u Vrapče!"[/c_tekst][c_potpis]Zdravko Mamić[/c_potpis][/citat] - Nije! Da smo i prije tako reagirali možda se danas ne bi nalazili u ovakvoj situaciji! Da igrači imaju imalo poštenja između sebe, sami bi Mandžukiću zalijepili šamare zbog njegovog seljačkog ponašanja i jer im je oduzeo kruh - bio je odriješit, a onda malo smirio tenzije:

- Dobro, nije sve tako crno. Pa Dinamo je konstanta u Europi, no ne mogu prihvatiti da ne moežmo bolje, mnogo bolje. Pogledajte samo rezultate ostalih utakmica. Onaj Rapid dobije HSV 3:0, Red Bull pobijedi Lazio u Rimu, a Debrecen neki dan jedva izgubi na Anfieldu. Sve je to posljedica njihove neprofesionalnosti. Sjetite se samo Drpića. Ja apeliram na vas novinare i kažem da su vam svi igrači na raspolaganju, a on veli: 'Svi, osim mene'!

Trener Jurčić je nakon utakmice prstom uperio u sudačku petorku, kazavši kako je Dinamo pokraden. Sležete li se s njegovim stavom?

- Nisam htio provlačiti to pitanje, no moram reći da smo opljačkani u dvije najvažnije utakmice sezone. Ja znam koliko je teška ova moja izjava, za mene osobno i za klub, no onaj tko danas može reći da nije bio prekršaj za jedanaesterac na Mandžukiću, taj može direktno u Vrapče! - završio je Mamić odbivši precizirati na koje je točno igrače mislio kada je rekao da nisu baš svi krivi.

Nakon sinoćnje kiše, u Maksimiru je danas i grmilo. Kakve će posljedice to izazvati, tek treba vidjeti, no stara poslovica kaže da nakon kiše uvijek dođe sunce. Nadamo se da će ono Modre prostorije pohoditi što ranije, jer pred Dinamom je još pet eurodvoboja koja može završiti u svoju korist...

Linker
23. travanj 2024 20:36