Predstavili se Nacional i Gospić, uvjerljiva akademija Silvija Marića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2008. 13:27

Kutija šibica u subotu se potvrdila u svoj svojoj malonogometnoj ljepoti, a velik broj radoznalaca, kao i poznatih, odlučio je posjetiti njen dom u dvojci Doma sportova. Pored prošlogodišnjih finalista Nacionala i Gospića, koji su tek u subotu skinuli plašt misterije i predstavili se široj publici, parket su s potpunim pravom koristile i druge momčadi.

Poput, recimo, Auto Kreše i Keglića. Vrlo dobra predstava te dvije provjerene malonogometne momčadi opravdala je očekivana, a dalje je otišao Keglić, koji je proteklih godina u ofenzivi, dok 'Zagorci' lagano padaju. - Ljepotica dana. Ako ćemo ovako nastaviti, možemo daleko. Ovo nam je izlazak, poslije tekme popijemo pivu, družimo se, prava smo klapa. Mi se nećemo zaletavati, idemo utakmicu po utakmicu, tvrdi jedan od glavnih keglićevaca Alan Lakoćac.



Marićeva akademija, puna velikonogometnih profesora, nije imala isuviše težak zadatak protiv CB Caspera. Nisu momci bili duhovi na parketu, ali ipak nisu dorasli velikim dečkima. Kod marićevaca je bilo primjetno da im obranu drže momci kojima priroda nije priuštila previše vlasi, a i oni, uostalom, vole svoj izgled, pa se dodatno izbrijavaju. - Pridružit će nam se još Šokota, Krznar i Rukavina, a čekamo da se Mujčin oporavi od ozljede s ložom. Glavno je da se družimo, svi smo mi bivši dinamovci i nemamo nekakav pritisak. Znate kakav je Mara 'relax', takvi smo i mi - govorio je Branko Strupar nakon dvoboja.

Nije prošlo mnogo vremena, a na parket 'dvojke' istrčali su branitelji naslova. Pozdravljeni su pljeskom, ali iako rezultat sugerira laganicu, toga nije bilo.

Drugi je finalist također imao težak zadatak, ali uspio je. Gospić je dugo lomio otpor, čak i gubio, no, ipak, je pobijedio. Vrlo uvjerljivu partiju pružili su Haleri, koji su s 3:0 svladali solidni LKK Prom. Haleri su sastavljeni od 19-godišnjaka, koji su članovi zagrebačkog drugoligaša Lokomotive, a momčadi su pridružili i bivšeg člana Dinamove juniorske generacije '89. gImpresodišta Sandija Hudorovića.

Rezultati 2. kola:

Renault Auto Krešo Krapina - CB Keglić Domena Centrum 2:4, Akademija Marić Powerade - CB Casper 1:4, Nacional - Bubanj Niskogradnja 4:0, G.P.V. Elkro Gospić - Bistro Bačvica Ježdovec 3:0, MNK Jastreb - Kastel nekretnine 6:0, Sindikat znanosti - Tobacco Maloča 0:3, Kavomat - MNK Turbosport 7:1, Selekta Dubrava - Stara Pošta Zlatar 2:0, Sindikat ETK - www.pokop.hr 1:5, Imotski sokolovi - MNK Gorbi Bistra 0:3 (bb), City Kebab Petrinja - Pupa Kajzer Dom Celing 6:2, LKK Prom - Haleri 0:3, Sveta Mati Slobode - FS Diego Dimnjačarstvo Sopot 2:4, Marcomatic Potpićan '98 - CB Catty 6:1.

Linker
20. travanj 2024 08:57