GORDON SCHILDENFELD

'Torres mi je bio teži za čuvanje od Balotellija, ali najgori su Irci. Prebili su me!'

'S četiri boda smo ispali, možda nam ni pet ne bi bilo dosta za četvrtfinale. Ali, to je tako. Dali smo sve od sebe, međutim, nismo uspjeli. No, nismo razočarali'
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 30. lipanj 2012. 11:50

Da je kojim slučajem Ivan Rakitić onu Modrićevu loptu s boka smjestio u Casillasovu mrežu, ili da je od sada omraženi nam Nijemac Stark svirnuo onaj k'o kuća jedanaesterac nad Ćorlukom, naš gost u ovom intervjuu Gordon Schildenfeld bi se umjesto na razgovor za SN u kvartovskom kafiću u Šibeniku možda spremao za finalni sraz Europskog prvenstva. Nažalost, ni jedna od te dvije stvari se nisu dogodile, Hrvatska je već dugo doma...

Ipak, dojmovi s Eura u Poljskoj i Ukrajini još su svježi, zato su još i bolni. Ili, kako bismo rekli u Dalmaciji, "ostali su friži".

- Mirniji sam poslije ovih nekoliko dana. Nisam više toliko ni ljut, ali razočaran jesam. Baš kao i naši navijači koji su kao i mi vjerovali da ćemo proći skupinu - kaže Gordon.

I on je kao svi kolege iz Bilićeve reprezentacije prije Poljske vjerovao da ćemo daleko dogurati. I, ne bez razloga, pokazalo se.

- Jesam, vjerovao sam da možemo nešto napraviti. Trebali smo. Iz utakmice u utakmicu na Euru smo se dizali; prvu smo odigrali dobro, drugu još bolje, a treću najbolje. Ali, to nije bilo dovoljno. S četiri boda smo ispali, možda nam ni pet ne bi bilo dosta da prođemo u četvrtfinale. Ali, to je tako. Dali smo sve od sebe, međutim, nismo uspjeli. No, nismo razočarali.

Kako je Šifo doživio ovaj Euro iz osobne perspektive. Je li zadovoljan svojim nastupom, je li zauvijek ušutkao sumnjičavce?

- Ja sam zadovoljan. Ali, ja to uvijek gledam kroz prizmu kolektiva i momčadi. Volio bih da sam bio najgori, a da smo mi pobjeđivali. Skromno ili ne, ali ja tako gledam na to.

Čuvali ste svjetske marke Balotellija i Torresa. Koji je od ta dva majstora teži za čuvanje?

- Ovako... S Balotellijem mi je bilo teže jer su nam Talijani stvarali dosta problema u prvom poluvremenu, lagano su prolazili kroz sredinu, pa je nama u obrani bilo jako teško. Ali Torres je u igračkom smislu teži za čuvanje.

No, za Šifu je najteže bilo s - Ircima!

- Uh, kako ti Irci udaraju. Poslije utakmice boljelo me na deset mjesta, nema mjesta na tijelu gdje nisam imao masnice. Udaraju, brate, svi, laktovima, rukama, nogama. Stvarno su borbeni do iznemoglosti.

Njegov Eintracht je opet bundesligaš.Je li zadovoljan vlastitim statusom?

- Jesam, za mene je solidna sezone, bilo je i dobrih i manje dobrih nastupa. Iako bih se volio okušati u jačem klubu. Ali dobro mi je i u Eintrachtu, a i život u Frankfurtu je sasvim OK.

Linker
16. travanj 2024 13:02