NCAA

Dayton ostavio favorizirani Syracuse bez plasmana u Sweet 16

Florida Gatorsi potvrđuju zašto ih smatraju jednima od favorita za osvajanje NCAA naslova. U drugom krugu nisu imali nikakvih problema protiv Pittsburgha kojeg su svladali sa 61-45

Subotnji program NCAA doigravanja donio je još jedno veliko iznenađenje, najveće uz ispadanje Dukea u prvom krugu. Syracuse je poražen od Daytona i ostao je bez Sweet 16.

Florida Gatorsi potvrđuju zašto ih smatraju jednima od favorita za osvajanje NCAA naslova. U drugom krugu nisu imali nikakvih problema protiv Pittsburgha kojeg su svladali sa 61-45. Gatorsi su tako stigli do 28. uzastopne pobjede, a veći dio posla napravili su zaustavljanjem potentnog Lamara Pattersona koji je stao na samo osam poena uz skromnih 3-11 iz igre. Na drugoj strani Scottie Wilbekin punio je koš Panthersa i susret završio s 21 poenom.

Košarkaški program na Louisvilleu tradicionalno je kvalitetan pa su tako Cardinalsi petu godinu zaredom dosegnuli Sweet 16. Ove godine su do tamo došli zahvaljujući glatkom slavlju protiv Saint Louisa 66-51 koji može biti zadovoljan što je došao do druge runde. Luke Hancock predvodio je strijelce Louisvillea s 21 poenom, a prva zvijezda sveučilišta Montrezl Harrell ubacio je deset poena uz 11 skokova.

Iznenađenja nije bilo niti u dvoboju Michigana i Texasa gdje su Wolverinesi slavili sa 79:65. Visok potencijal još jednom je potvrdio Nick Stauskas koji nije pokleknuo pod pritiskom i vukao je svoju momčad sa 17 poena i osam asistencija.

Zato je veliko iznenađenje priredio Dayton koji je eliminirao favorizirani Syracuse predvođen Tylerom Ennisom. Ennis je ubacio 19 poena uz potrošenu 21 loptu, a Syracuse je uz šut za tricu 0-10 još jednom potvrdio kako nema širine za veće stvari. 40 minuta odigrao je sa šest igrača te je Dayton u završnici bio svježiji, a Ennis je promašio otvorenu tricu koja je mogla preokrenuti stvari.

Favoriti američkog predsjednika Baracka Obame, Michigan State, nisu se proslavili protiv Harvarda. Iako su slavili sa 80-73, bilo je to daleko od izdanja potrebnog za titulu. Razlog tome je i samozatajan nastup Adreiana Paynea koji se zadovoljio sa za njega samo 12 poena, no zato je briljirao Branden Dawson s 26 poena i devet skokova. Sjajni Shabaz Napier s 25 poena odveo je Connecticut do prolaza protiv favorizirane Villanove.

NCAA, drugo kolo:

Florida – Pittsburgh 61-45

Louisville – Saint Louis 66-51

Michigan – Texas 79-65

San Diego State – North Dakota State 63-44

Syracuse – Dayton 53-55

Wisconsin – Oregon 85-77

Michigan State – Harvard 80-73

Villanova – Connecticut 65-77

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:30