GRIPE U OČAJU

Nema alarma jer su porazi realnost bivšeg velikana

Košarkaši Splita ozbiljno su kompromitirali ulogu favorita A-1 lige jer su nakon tri kola upisali dva poraza
 Jakov Prkić / Cropix

SPLIT - “Žuti” su uspjeli izgubiti od Zaboka na Gripama (70-73), i to je najgore što im se dogodilo ove sezone, tako da nedjeljni poraz od Borika u Jazinama (60-69) gotovo da ne iznenađuje.

Najjača petorka lige

Nažalost, splitski klub danas je daleko od nekadašnje slave, a realnost je da mogu svaki put otvoriti šampanjac kad izbore pobjedu na gostovanju. Nema alarma na Gripama jer je ovo postala realnost.

Trener “žutih” Boris Kurtović kaže kako je znao da se Split neće prošetati ovom ligom, iako će se svi stručnjaci složiti da “žuti” imaju najbolju petorku Lige. Prema individualnim kvalitetama igrača trebali bi imati značajnu prednost u odnosu na konkurenciju kad se pogleda da u svojim redovima imaju najboljeg juniora svijeta Marija Delaša, zatim iskusnog Jeru Macuru, pa Batinu, Sumića i Vrkića.

- Problem je što svi ti igrači nisu bili nositelji igre, a sad moraju preuzeti tu ulogu. Imamo mladu momčad koja bi trebala imati više špirita, motiva i želje za dokazivanjem. Nije dovoljno to što su igrači Splita. Normalno je da su protiv nas svi napaljeni. Da bismo nekoga pobijedili moramo odgovoriti na isti način - kaže Kurtović.

‘Bolje da nas je lupilo sada’

On vjeruje da će ekipa rasti kako bude sezona odmicala, ali priznaje da nije ugodno startati sa dva poraza.

- Ako nas je trebalo lupiti po glavi, bolje da smo to doživjeli sada. Siguran sam da ćemo svi izvući pouke iz ovih poraza i da će igrači pokazati kvalitetu.

• Jeste li zabrinuti zbog učinka Maria Delaša? U Jazinama je odigrao 11 minuta, ubacio dva poena.

- Puno toga se događalo oko Delaša u zadnje vrijeme. Imao je problem s ozljedom i to ga je poremetilo. Dobro ga poznajem jer sam s njim radio u reprezentaciji. Imat će punu podršku da se dokaže i razvije u još boljeg igrača - zaključuje Kurtović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:44