ŽALBA NJIE USVOJENA

Perasović: Od Bilića drugo nisam niti očekivao

Cibonina trenera najviše boli to što je odluka o žalbi donesena i prije nego što se Cibona žalila
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Prema očekivanjima, Josip Bilić odbio je Ciboninu žalbu na ishod finala NLB lige. Ta odluka nikoga u Ciboni nije iznenadila, a ponajmanje trenera Velimira Perasovića.

- Od Bilića drugo nisam niti očekivao. Sve odluke su takve da se ne diže buka. Nemaju snage nešto učiniti da se ne bi narušila harmonija lige - rekao je Cibonin trener dva dana nakon nesretnog poraza.

Perasović je uvjeren da je Bilić svoju odluku donio i prije nego što se Cibona žalila.

- Odmah nakon utakmice našem je sportskom direktoru Nakiću rekao: ‘Nemojte se žaliti, samo bacate novac’. Da je barem pogledao sve dokaze, vidio bi da je na terenu bio cirkus, da je bilo materijalne povrede pravila. Suci nisu smjeli dopustiti igru dok su u terenu bili oni koji tamo ne smiju biti.

I Perasović je bio jedan od onih koji je utrčao u teren.

- Činjenica je da smo svi pomislili da je utakmica završena. Ja sam bio prvi. Sve se odigralo veoma brzo. Kad sam shvatio da nije kraj, pokušao sam dozvati igrače, ali svi su slavili i bili toliko daleko da nikoga nisam uspio dozvati. No, to je prošlost. Odigrali smo na gornjoj granici mogućnosti, došli u neizvjesnu završnicu i imali priliku pobijediti još u regularnom dijelu. Nažalost, vrijeme ne možemo vratiti. Na sve što smo ove godine odigrali u NLB ligi možemo biti ponosni.

To je Cibonina prošlost. Budućnost već u srijedu u 18.30 donosi dvoboj sa Zabokom u Ligi za prvaka. U znak zahvalnosti za podršku u Areni, u Ciboni su odlučili svim navijačima omogućiti slobodan ulaz. Cibona nema pravo na kiks, a Perasovićevi su igrači u depresiji.

- Moj je posao da ih dignem i napravit ću sve da to učinim. Nadam se samo da ćemo imati regularne uvjete u hrvatskom prvenstvu, koje dosad nismo imali - zaključio je Perasović.

Bilić: Odluku sam donio odgovorno i pošteno

Josip Bilić bio je jedina i posljednja instanca u Ciboninu žalbenom procesu. Odluku je temeljio na izjavama sudaca i delegata koji su još na utakmici priznanjem Kecmanova koša dali svoj sud.

- Oni su završili utakmicu, logično je da daju izjave. Odluku sam donio odgovorno i pošteno. Nisam imao elemenata za drugačiju odluku - kratko je prokomentirao Bilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 03:14