KOŠARKAŠKA PRAVILA

Repovi finala: Suci su pogriješili, ali nisu mogli ispraviti pogrešku

Kecmanova trica je prema službenom satu postignuta na vrijeme i zato je Cibonina žalba uzaludna
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Svima koji su bili u Areni ili finalni dvoboj Cibone i Partizana gledali na neki drugi način, posljednje sekunde sigurno će ostati u dugom sjećanju. Onima koji su u njima sudjelovali sjećanje nikad neće izblijediti.

VIDEO: POGLEDAJTE JOŠ JEDNOM INFARKTNI PORAZ CIBONE OD PARTIZANA!

Cibonino vodstvo i navijači će nakon nesretnog poraza prstom uprijeti u slovenske suce, Sašu Pukla, Mateja Boltauzera i Damira Javora. Službena žalba na posljednju akciju Partizana je uložena, ali ni u Ciboni nisu vjerovali da će ona donijeti promjenu konačnog ishoda ili ponavljanje utakmice.

Inicijalno su suci napravili pogrešku time što nisu zaustavili izvođenje Partizanove posljednje akcije. No, kad je Kecmanova lopta završila u košu, sucima su ostale vezane ruke. To što su u tom trenutku na terenu bile osobe koje tamo nisu smjele biti ne spada u pogreške koje se mogu ispraviti.

Ciboni u prilog ne ide ni članak iz košarkaških pravila koji kaže da “video, film, fotografije ili bilo koji drugi oblik vizualne, elektroničke, digitalne i druge opreme može biti korišten samo kod odluke je li posljednji šut na kraju bilo kojeg perioda ili produžetka izveden unutar dopuštenog vremena”.

Nažalost, korisnici interneta mogli su se na više mjesta uvjeriti da je lopta napustila Kecmanovu ruku prije isteka vremena, koliko god se to činilo nemogućim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:38