UVERTIRA ZA TEMIŠVAR

Dinamo teškom mukom do pobjede

Drugoligaš iz Kostrene pružio je vrlo dobar otpor nogometašima Dinama, kojima je nekoliko bljeskova, Kramarića i Ibañeza, bilo dovoljno za drugu pobjedu

ZAGREB - Kombinirana momčad Dinama protiv Pomorca nije odigrala kontrolirano i disciplinirano kako je zahtijevao trener Jurčić, ali dovoljno dobro da nakon 2-0 u Kostreni novom pobjedom, ovaj puta 3-2 (2-1) prođe u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Junior na vratima Dominik Picak debitirao je pred malobrojnom maksimirskom publikom, iz jedina dva udarca na vrata gostiju primio dva gola, za prvi je sukrivac jer se nije usudio podviknuti Vrdoljaku "moja", što bi vjerojatno napravio Butina, a kod drugog nije mogao ništa oči u oči s Nenadićem.

Iako su se dežurni cinici na zapadnoj tribini u 15. minuti pitali "je li Stilinovič uvježbavao penale", već nakon pola sata Kramarić je nakon minijature u 16-ercu izjednačio rezultat, postigavši svoj četvrti pogodak u Kupu, 10. ukupno ove jeseni. Najmlađi Dinamov napadač bljesnuo je i u nastavku, kada je povratnom loptom, kao što je nekad radio Cvitanović, uposlio Chagu koji je nailazio iz drugog plana. Ipak, najljepši potez bio je pogodak za 2-1 Ibáñeza u stilu Roberta Carlosa: dočekao je dijagonalu iz slobodnog udarca Sammira na volej od zemlje, lopta je odskočila preko Šegote i odsjela u suprotnim rašljama; pogodak za eurovizijsku razmjenu!

- Zadovoljan sam s nekoliko stvari. Prvo plasmanom, potom što je većina koja konkurira za Timisoaru osjetila maksimirski travnjak na kojem dugo nismo igrali. Zato i nisam dao prigodu najavljenom Glavini i Cufréu, nego Ibáñezu i Vrdoljaku. Ovo nam je 31. utakmica sezone, ne bih nikoga kudio niti hvalio, glavno da smo pobijedili i mirno se možemo pripremati za sljedeći četvrtak. Pomorcu, koji se pokazao kao ozbiljna momčad, želim 1. ligu dogodine – kazao je trener 'plavih' Kruno Jurčić.

Trener gostiju Predrag Stilinović bio je realan:

- Bili smo svjesni snage i kvalitete Dinama, te njihove prednosti, no nismo htjeli srljati, postavli smo se čvrsto kao i da prve utakmice nije ni bilo. Iako nisam zadovoljan fazom obrane, nismo se ni osramotili, to je ipak bio glavni cilj.

DINAMO – POMORAC 3-2 (2-1)

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica) 6,5; pomoćnici Tomislav Kučina (Sveti Ivan Žabno) i Darko Novoselnik (Belišče).

Strijelci: 0-1 Ivičić (15, Batkoski), 1-1 Kramarić (29), 2-1 Ibáñez (45, Sammir), 3-1 Chago (57, Kramarić), 3-2 Nenadić (70, Marić)

Žuti kartoni: Ivičić (Pomorac)

Crveni kartoni: -

Igrač utakmice: Andrej Kramarić (Dinamo)

Stadion: Maksimir. Gledatelja: 350.

DINAMO (4-4-2): Picak 5, Etto 5 (od 46. Tomić 6), Barbarić 6,5, Vrdoljak 5 (od 64. Lovren 6), Ibáñez 6,5, Tomečak 6, Chago 6,5, Calello 6, Sammir 5,5, Mandžukić 6, Kramarić 7 (od 64. Slepička 6)

POMORAC (4-1-4-1): Šegota 5,5, Marić 6, Con 5,5, Režić 5,5, Rudan 6, Čuturilo 6, Batkoski 6, Weitzer 5,5 (od 60. Nenadić 6), Prpić 6, Petrović 5,5 (od 68. Bjelanović -), Ivičić 6 (od 89. Pinušić -)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 08:28