VEČER IZNENAĐENJA

Hodgson: Željeli smo mnogo, a ostaje nam tek razočaranje

 AP

Srijeda je bio dan "pomora" favorita utakmica 3. kola engleskog nogometnog Carling Cupa, pa su se od natjecanja oprostili Chelsea, Manchester City i Liverpool.

Poražene momčadi nisu nastupile u najjačim sastavima, pa je tako Newcastleov menadžer Chris Hughton po izbacivanju Chelseaja (4-3) ustvrdio da bi sve osim pobjede njegove momčadi bila "parodija" nakon što su kod prednosti 3-1 promašili dva "mrtvaca", nakon čega je domaćin sa Stamford Bridgea s desetoricom igrača došao do 3-3. Gol odluke, svoj drugi na utakmici, zabio je Shola Ameobi u 90. minuti.

- Pokazali smo karakter vrativši se u utakmicu. Naš poraz bila bi parodija, a pobjeda će, nadam se, biti dobar zamašnjak za susrete koji slijede - kazao je Hughton.

Chelseajev menadžer Carlo Ancelotti nije bio razočaran porazom svoje momčadi:

- Carling Cup nije nam prioritetno natjecanje. Želio sam pobjedu, ali porazom nisam razočaran budući da sam apsolutno zadovoljan načinom na koji smo odigrali utakmicu. Odlično smo odigrali s igračem manje.

Manje razloga za zadovoljstvo od svog kolege na klupi Chelseaja imao je Liverpoolov menadžer Roy Hodgson čiju je momčad prizemljiio četvrtoligaš Northampton boljim izvođenjem penala (6-4):

- Mnogo će igrača biti razočarano time što nisu ugrabili priliku i dokazali se. Sad kada sam i to rekao, dodat ću da je pred nama još mnogo utakmica, ali da razočaranje ostaje budući da smo u ovom natjecanju željeli mnogo. Northampton je odigrao sjajno.

Sa "šarenom" momčadi ispao je i Manchester City kojeg je s 2-1 svladao West Bromwich Albion.

- Promjene u sastavu morao sam izvesti zbog rizika da se momčad dodatno ne prorijedi ozljedama. Da sam imao više igrača na raspolaganju i sastav bi bio drugačiji. Sljedeća utakmica nam je pred vratima, već u subotu igramo protiv Chelseaja, a vremena za odmor nema. Da su mi igrali nositelji igre, tu bi utakmicu dočekali umorni budući da bi vrijeme za odmor između dva dvoboja trebalo iznositi najmanje tri dana.

- Za nas postoje važnije stvari od Carling Cupa. To su Europa liga, Premiership i FA Cup, ali da se ne bismo pogrešno razumjeli, željeli smo ovu pobjedu - kazao je šef struke "građana", Roberto Mancini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 15:14