UKRAJINA

Kijevljani pobjedom najavili gostovanje u Zagrebu

U prvoj utakmici 18. kola ukrajinske Premierlige nogometaši kijevskog Dinama su kao gosti svladali Goverlu s 4-2. Domaći su poveli u 12. minuti pogotkom Sotiriosa Balafasa, ali već do kraja prvog poluvremena su Kijevljani imali vodstvo 3-1. Strijelci su bili Nigerijci Lukman Haruna i Brown Ideye, te Brazilac Dudu. U nastavku je najprije Goverla smanjila autogolom Tarasa Mihalika, da bi konačnih 4-2 postavio Andrij Jarmolenko.

Obje su momčadi u samoj završnici ostale s igračem manje, domaćima je isključen strijelac Balafas, a gostima Andrij Bogdanov. Spomenimo i da je hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević ušao u igru za Dinamo u 68. minuti, dok Nike Kranjčara zbog ozljede nije bilo u kadru. Također, u 25. se minuti gostima ozlijedio kapetan Oleg Gusev, a priroda i težina ozljede zasad nisu poznati.

Podsjećamo, Kijevljani u utorak gostuju kod zagrebačkog imenjaka u posljednjem, šestom kolu skupine A Lige prvaka. Ovaj je petak momčad Olega Blohina igralča u sljedećem sastavu: Koval - Mihalik, Betao, Taiwo - Gusev (od 25. Bogdanov), Garmaš, Haruna (od 68. Vukojević), Dudu (od 89. Mehmedi), Veloso - Jarmolenko, Ideye.

Ukrajinska Premierliga, 18. kolo:

Goverla - Dinamo Kijev 2-4

Krivbas - Šahtar (kasnije)

Redoslijed: 1. Šahtar 48 (-1), 2. Dinamo Kijev 37, 3. Dnjipro 37, 4. Metalist 33 (-1)…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:04