PREPOROD HAJDUKA

OPTIMIZAM NA POLJUDU 'Financijska situacija je sve bolja, Uefa nas neće izbaciti iz Europe!'

 Duje Klaric / CROPIX

Hajduk je dobio jakog sponzora, Izvor osiguranje, tvrtku s kojom je potpisan pokroviteljski ugovor na godinu dana.

Iako se detalji drže poslovnom tajnom, navodno se radi o svoti nešto manjoj od pola milijuna kuna, kojom će ova mlada osiguravateljska kuća financijski podržati Hajduk. Bit će to značajan inkas za Hajdukovu blagajnu.

Može se reći da se radi o jakom sponzoru jer iza Izvor osiguranja stoji Jako Andabak, najveći pojedinačni dioničar Hajduka koji je već uložio 14 milijuna kuna u dionice, a dosad je financijski pomagao klubu na različite načine, kroz sponzorstva, posudbe pa čak i kroz kupovine igrača (slučaj Brkljača i Maglica).

Sponzori zbog navijača

- Otac je jako vezan uz Hajduk i naravno da je njegova uloga u ovom sponzorstvu bila presudna - priznala je Ivana Andabak, predsjednica uprave Izvor osiguranja, dodajući da to ipak nije jedini razlog zašto su odlučili sponzorirati Hajduk.

- Za Hajduk smo se odlučili i zbog simpatija prema klubu, ali i zbog navijača koji prate klub bez obzira na rezultate. Također, vjerujemo da će nam Hajduk pomoći da budemo prepoznatljivi i ostvarimo svoje poslovne planove. Izvor osiguranje mlada je osiguravateljska kuća i ovo nam je prvo sponzorstvo. Nismo u mogućnosti investirati veliki novac, ali vjerujemo da ćemo kroz godine uz naš rast ostvariti i značajnija sponzorstva u Hajduku. Otac se nada i vjeruje da će i drugi dioničari slijediti njegov primjer i da će Hajduk dobiti još neke sponzore.

Direktor Hajdukova marketinga Aljoša Bašić ustvrdio je kako Izvor osiguranje ulazi u skupinu vodećih sponzora i da će ovo biti pozitivan primjer za druge poslovne subjekte kako bi prepoznali Hajdukov potencijal.

- Hajduk je klub koji ima najviše navijača na stadionu, ali i u televizijskim i internetskim prijenosima, što je veliki potencijal za naše partnere - rekao je Bašić.

Rok do 31. ožujka

Nova sponzorstva dobra su vijest kada se zna da Hajduk do 31. ožujka mora srediti svoje financijsko stanje jer bi ga u protivnom Uefa mogla izbaciti iz europskih natjecanja. Hajduk ima dva cilja u 2013. godini, naznačio nam je to predsjednik kluba Marin Brbić. Vraćanje dugova i kredita.

- Moramo srediti poslovanje do 31. ožujka i to je obveza koju je pred nas postavila Uefa. To znači da moramo pokriti dugovanja prema zaposlenicima i igračima te ostalim vjerovnicima. Mnogo toga smo već napravili. Što se tiče dugova koje smo naslijedili, moram reći da su Andrić, Marijan Buljat, Jurica Buljat i drugi pokazali veliko razumijevanje i da smo pri kraju smo s tim obvezama. Neke su stvari pravomoćne, a neke još nisu, poput “slučaja Slišković”. Sve što moramo platiti, to ćemo platiti. Jednostavno nismo mogli sve odjednom riješiti - kaže Brbić.

Ide nabolje

U projekciji Hajdukova budžeta govorilo se o prihodu od oko osamdeset milijuna kuna dok je rashodovna stavka trideset milijuna kuna manja da bi se imao od čega vratiti kredit. Ali Hajduk ima još neke rezerve, npr. novac od transfera Anasa Sharbinija, to je 1,8 milijuna eura plus kamate, što Hajduk još nije naplatio od Al-Ittihada, a slučaj je prijavio Fifi.

- Nije sve tako crno kako se ponekad čini, situacija ide nabolje. Hajduk je na dobrom putu da sredi svoje financije. Drastično smo srezali troškove ne samo u igračkom kadru, nego i na svim razinama. Hajduk ima potencijal, ima publiku, navijače i mladu momčad, a to je veliki zalog za budućnost - zaključio je Hajdukov predsjednik.

Hajdukov predsjednik je optimističan.

- Ne želim ništa obećavati, ali vjerujem kako ćemo osigurati sve uvjete da izbjegnemo tu drastičnu Uefinu kaznu. Imamo još neke stvari u rezervi. Imamo sponzore pa čak i neke koji se ne žele medijski eksponirati i koji su spremni uskočiti i pomoći. Preuzeli smo dvije velike obveze, a to je rješavanje pitanja Uefe i vraćanje kredita. Kredit nam stiže na naplatu u studenome i moramo ga vratiti jer ne želimo ispasti neozbiljni prema ljudima u gradu koji su nam dali garanciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:36