I DALJE BEZ UČINKA

Šurjak: Još čekamo Ahmadove golove

Kada će se Hajduku početi isplaćivati transfer vrijedan tri milijuna eura?
Split, 130809.Stadion na Poljudu.Nakon potpisivanja ugovora sa splitskim Hajdukom, te njihovog predstavljanja novinarima, braca Anas i Ahmad Sharbini odradili su i prvi trening.Na fotografiji: Ahmad (9) i Anas (3).Foto: Fedja Klaric / CROPIX
 Fedja Klarić / CROPIX

SPLIT - Hajduk još čeka braću Sharbini. Najveći transfer ljetnog prijelaznog roka, vrijedan gotovo tri milijuna eura, u kojemu se u kolovozu riječki tandem - Ahmad (25) i Anas (22) - preselio s Kantride na Poljud još se nije počeo isplaćivati.

Sharbinije je doveo novi predsjednik kluba Joško Svaguša, kojem je to bila svojevrsna ulaznica za Poljud, a uz njih je angažirao i talijanskog trenera Edoarda Reju.

Svaguša je potrošio veliki novac za dovođenja pravog trenera te dvojicu igrača koji su predstavljali najbolje što se moglo naći na tržištu HNL-a. Sad očekuje rezultate. Reja se potvrdio kao trener koji ima ideju i zna što hoće i kako to napraviti. Pobjeda nad Dinamom zacementirala je njegovu poziciju dok Sharbiniji, pak, čekaju potvrđivanje.

Član uprave Ivica Šurjak sukreator je stručne politike u Hajduku koji je već najavio bolne rezove u preglomaznom igračkom kadru. Šurjaka smo upitali kako komentira učinak braće Sharbini otkako su u Hajduku. Oni nisu sudjelovali u pobjedi nad Dinamom. Anas je izostao zbog kartona, a Ahmad je bio prekobrojan, trener ga nije uvrstio među 18 kandidata za utakmicu.

- Obojica su kvalitetni igrači i očekujemo od njih da se dokažu kao prava pojačanja za Hajduk. Činjenica je da je Ahmad imao problema s ozljedom, pauzirao je, nije bio spreman i dijelom je zato ostao nedorečen. On mora biti svjestan da je konkurencija u Hajduka oštra i da se svatko bori za svoju poziciju. Paraiba, Vukušić i Čop izborili su se za mjesto ispred njega, a trener traži hitrog napadača. Ahmad je klasični centarfor kojeg smo doveli da zabija golove, a još ga čekamo. Anas je također imao turbulentno razdoblje od dolaska u Hajduk i svašta mu se izdogađalo. On je igrač koji mora donositi razliku u kvaliteti u konkurenciji HNL-a - kaže Šurjak.

Ahmad Sharbini (25 godina)

ugovor do: 30. 6. 2013.

u Hajduku ove sezone: 4 nastupa (0 golova)

HNL ukupno: 20 nastupa (56 golova)

Anas Sharbini (22 godine)

ugovor do: 30. 6. 2013.

U Hajduku ove sezone:8 nastupa (2 gola)

HNL ukupno: 78 nastupa (30 golova)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 09:16