NE DOLAZE NA IZLET

Surkis ne želi novu sramotu, Kijevljanima za pobjedu u Maksimiru premije od po 25.000 eura!

Zagreb, 310108.XXI Kongres Uefe koji se odrzava u Zagrebu u Hypo Expo zgradi na slavonskoj aveniji, Vlatko Markovic predsjednik HNS-a i Georgij Surkis predsj. Ukrajinskog saveza.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

U Kijevu su razočarani. Ne samo zbog poraza od PSG-a. Plan je bio plasman u proljetni dio Lige prvaka. Ali nije samo Europa problem kluba u kojem igraju dva hrvatska reprezentativca, Niko Kranjčar i Ognjen Vukojević. U prvenstvu Ukrajine rano su se oprostili od naslova prvaka, trenutačno su na trećem mjestu, zaostaju 14 bodova iza vodećeg Šahtara, tri boda iza drugoplasiranog Dnjipra, imaju tek bod više od četvrtoplasiranog Metalista. Atmosfera u klubu daleko je od idealne, zavladala je prava panika, uvedene su posebne mjere komunikacije igrača s novinarima.

Nogometaši Dynama mogu pričati samo na press-konferencijama, te u miks-zoni nakon utakmica. Nema više razgovora 'jedan na jedan’, neke izjave igrača nisu se dopale klupskom vodstvu, pa se uvela verbalna cenzura. Kijevljani igraju loše, makar su protiv PSG-a imali prividnu inicijativu, čak i neke prilike. Premalo. Premalo za klub takvih ambicija. Šahtar je preuzeo potpunu dominaciju, to se ne sviđa predsjedniku Surkisu i njegovoj klupskoj oligarhiji.

Hoće li biti bolje za dva tjedna u Zagrebu, je li kijevski Dynamo velika prilika za Modre da konačno postignu prvi gol u Ligi prvaka i osvoje bod ili tri? Ta utakmica ne odlučuje baš ni o čemu, Kijevljani su već osigurali Europsku ligu, hoće li u Zagreb doći samo na izlet? Uostalom, to im je zadnja utakmica sezone, nakon nje odlaze na raspust.

Loša vijest za Čačićevu momčad je činjenica da to ipak neće biti samo izlet Kijevljana. Zašto? Ima dosta razloga. Dynamovi nogometaši su premirani isto za svaku pobjedu u Ligi prvaka. Pa premija za pobjedu nad zagrebačkim Dinamom iznosi 25 tisuća eura po igraču. Nije za baciti, zar ne? Ukoliko pobjede u Maksimiru, Kijevljani bi imali sedam bodova u skupini, pa bi prema očekivanim raspletima bila među tri najbolja treća u skupinama Lige prvaka, što im osigurava, uz njihov dobar koeficijent, mjesto nositelja u Europskoj ligi na proljeće, a s tim statusom prvu utakmicu na proljeće u Europskoj ligi igrali bi u gostima. Nakon svih ovih silnih posrtanja, predsjednik Surkis traži da se sačuva ranking kluba, te je bilo kakvo posrtanje u Maksimiru zabranjeno! Konačno, iako će neki kazati da to Surkisu nije bitno, igra se i za milijun eura koliko iznosi pobjeda u Ligi prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:05