NAJAVA BIJELOG PROLJEĆA

Vuković: 'Ovaj Hajduk se nikoga ne boji, pokazat ćemo snagu i moć'

Dobro je dok kreiramo šanse. To znači da je igra na razini kakva se od nas i očekuje. Sa šansama će doći pogoci, a time i pobjede - kazao je napadač Hajduka
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Ivan Vuković prvi je strijelac Hajduka na pripremama u Turskoj. Nije to neki ekstra doseg, jer Vuković je postigao dva pogotka. Ali, ipak je prvi. To se od njega očekuje, jer Vuković je usamljeni špic-igrač kojem je zadaća tresti protivničke mreže. U dvije pobjede Hajduka upisao je golove, što sugerira jasan zaključak.

Kada Vuković zabija, onda i Hajduk pobjeđuje. Dvije najbolje utakmice Bijeli su odigrali na početku i na kraju priprema. Dynamo Dresden i Red Bull Salzburg bili su protivnici koje je Hajduk nadvisio rezultatom i igrom.

- Posebno Salzburg. To je utakmica u kojoj smo pokazali da se nikoga ne bojimo. Igrom koju smo pokazali u susretu s Red Bullom potvrdili smo da imamo snagu i moć. S takvom igrom na proljeće nema straha za Hajduk - ustvrdio je Vuković.

Samo je pitanje može li Hajduk takvu igru ponavljati u kontinuitetu?

- Kada se odmore noge i glava, bit će lakše. Ali, utakmica sa Salzburgom ogledni je primjerak naše igre za drugi dio sezone.

Kraj priprema u Turskoj dočekali ste bez tri glavna defenzivan oslonca, bez Maloče, Radoševića i Milića. Dvojica bi se mogla vratiti za prvenstvo, a Radošević već šalje pozdrave iz Napolija. Ali, unatoč nedostatku terceta važnih igrača, Hajduk se uspio podići u formi. I stabilizirati igru koja zaista daje vjeru u dane što dolaze.

- Meni su prve pripreme s Krstičevićem. Prošlog ljeta bio sam ozlijeđen i nisam radio s momčadi u Njemačkoj. Vidio sam kako su naporni treninzi, ali s obzirom koliko smo uspjeha imali prošle jeseni, vjerujem da ćemo i na proljeće s jakom tjelesnom komponentom nadjačavati suparnike.

Ali, nije sve u snazi, ima nešto i u taktici kažu treneri. Vratit ćemo se utakmici s Red Bullom u kojoj je Hajduk prvi put zaigrao s Vukovićem i Maglicom u startnoj postavi. Nije to bio klasični tandem napadača, često su se "križali" na pozicijama špice i polušpice, ali tandem je funkcionirao.

- Čak i tercet, jer Andrijašević je naš važni igrač. Sjajno se razumijem s Frankom, baš mi je gušt s njim igrati. Protiv Red Bulla smo stvorili puno prigoda, šteta što smo većinu promašili. S Maglicom je lakše igrati, jer protivničke obrane moraju više pozornosti obratiti na Hajdukov napad.

Stvarate prigode, ali i promašujete?

- Dobro je dok kreiramo šanse. To znači da je igra na razini kakva se od nas i očekuje. Sa šansama će doći pogoci, a time i pobjede - kazao je Vuković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:15