POLITIKA NOJEVA

‘Pula nije stradala zbog revanšizma’

Posljednjih se dana otvoreno spekuliralo da će Marković malo trenirati strogoću na nelojalnim istarskim zastupnicima koji su se na izbornoj skupštini priklonili Igoru Štimcu
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Članovi naše komisije za licenciranje u srijedu će posjetiti Pulu, ustanoviti što je učinjeno na stadionu Aldo Drosina i nakon toga ćemo donijeti odluku o domaćinstvu utakmice s Česima. Podvucite da nikakav postizborni revanšizam ne dolazi u obzir, odbacuje Zorislav Srebrić priče da će pulska “bombonijera” ostati bez atraktivne međunarodne utakmice zahvaljujući kapricu Vlatka Markovića.

Posljednjih se dana otvoreno spekuliralo da će Marković malo trenirati strogoću na nelojalnim istarskim zastupnicima koji su se na izbornoj skupštini priklonili Igoru Štimcu te da Čehe 9. veljače namjerava preseliti na Kantridu. HNS-ov glavni tajnik Srebrić između redaka ipak navija za Pulu, naglašava da je upravo Rusanova 13 predložila Istru kao pozornicu za ovaj dvoboj, ali dodaje da pulski stadion starta iz tzv. nulte pozicije.

- Nemojte zaboraviti da na tom stadionu još nije odigrana niti jedna utakmica i da je nužno udovoljiti proceduri.

Srebriću bismo bez zadrške povjerovali samo kada ne bismo znali da HNS tu istu proceduru siluje kada god mu to odgovara, od izbora županijskih delegata u skupštinu do revizije odluke o prvoligaškom sustavu natjecanja.

Finese i superfinese

Procedura i dosljedno poštivanje propisa u sređenijim bi savezima vjerojatno stajali posla Dražena Ladića , izbornika mlade reprezentacije koji je osumnjičen za lažiranje police kasko osiguranja nakon “totalke” u prometnoj nesreći. Ladić je postao subjektom kaznene prijave, što je dovoljno za suspenziju s izborničke dužnosti, ali zasad ne mora strahovati od sankcija. Srebrić informira da se Ladić tek treba očitovati o inkriminaciji i da nema automatske suspenzije s obzirom na “finese i superfinese” slučaja. Jedna od tih superfinesa uključuje i hitan Ladićev posjet Zdravku Mamiću. Za javnost razgovaralo se o maksimirskim kandidatima za mladu repku, a ispod žita o mogućnosti da stvarni gazda hrvatskog nogometa “spasi vojnika Ladića”.

Marčinko i huligani

HNS se ne namjerava baviti ni Tomislavom Marčinkom koji ovih dana krši kodeks i etiketira Igora Štimca kao huligana “jer nema dovoljno informacija o ovom slučaju”.

Štimac također odbija ući u polemički ring. Obavještava da je HNS tek u četvrtak zaključio zapisnik s izborne skupštine te da mu dokument još nije dostavljen. Kada dobije zapisnik, namjerava krenuti u pravnu bitku s izbornim pobjednicima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:20