SVE JE SPREMNO

Bukić: Vlada RH i premijerka Kosor obećali Euro

Hoće li hrvatski ljubitelji sporta na ljeto simultano uživati u vaterpolskom Euru u Zagrebu uživo i na TV ekranima košarkaško SP-u u Turskoj ili će pratiti samo košarkaše jer će Zagreb izgubiti organizaciju EP-a?
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Svojedobno je Hrvatski vaterpolski savez morao LEN-u platiti 100 tisuća eura zbog divljanja navijača na utakmici Hrvatska - SCG u Kranju. Kazna je bila drastična, no još gora bi mogla uslijediti ako iz Hrvatske u pravcu Rima, odnosno Luksemburga (sjedišta LEN-a), uskoro ne uslijedi uplata duga od 800 tisuća eura...

Predsjednik HVS-a Perica Bukić priznaje kašnjenje plaćanja, no uvjeren je da će se Euro igrati u ZG Areni:

- Imamo sve garancije Vlade RH te usmeno obećanje premijerke Kosor i nadležnih ministarstava (onog za sport te za financije, op. a.). Činjenica je da kasnimo, no sve će biti u redu. Mi u HVS-u znamo da nema čarobnog štapića koji će nam preko noći osigurati sredstva, kriza je posvemašnja, no Vlada stoji iza obećanja.

Bukić je razgovarao s Ivanom Varvodićem, hrvatskim članom Ureda LEN-a koji je u Oslo ponio pismo molbe u kojem se traži razumijevanje i kratkoročno prolongiranje roka za uplatu spomenute kotizacije od 800 tisuća eura.

- Došao sam u Oslo, u subotu je sastanak, no ne postoji točka dnevnog reda u kojoj bi se trebalo raspravljati o oduzimanju Eura - kratak je bio Varvodić.

Bukić je dodatno pojasnio problem, ali i pozitivno rješenje koje će uskoro uslijediti:

- Euro će se igrati u Hrvatskoj. Grad Zagreb je odradio svoj dio posla oko nabave montažnog bazena i dijela troškova vezanih uz organizaciju Eura u Areni. I Vlada RH i HOO pomoći će u tome kao što su obećali i dali pismene garancije. U LEN-u su svjesni kako je kriza prisutna svuda, ali i toga da smo sve već praktično odradili oko organizacije EP-a. Siguran sam da će pokazati razumijevanje i još malo pričekati na tu uplatu.

S obzirom na dosadašnja iskustva organizacije velikih natjecanja u Hrvatskoj, Bukićeve će se riječi i ostvariti jer si ni Vlada ni HOO, Grad Zagreb, ali i svi ostali “partneri” neće dopustiti blamažu bez presedana. Garancije su HVS-u i Bukiću svojedobno zaista dane. Bez njih Hrvatska i Zagreb ne bi ni dobili organizaciju Eura.

A Vlada je Vlada, štogod tko o njoj mislio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 15:38