SEHA LIGA

CO ZAGREB - VARDAR 22-30 Zagrebaši ostali bez finala u Srbiji, bogati Makedonci ipak su bili prejaki

 Nenad Dugi/CROPIX

Baš kao što je uoči puta u Novi Sad iskreno najavljivao trener CO Zagreba Boris Dvoršek, naravno s velikom dozom sportskog optimizma, rukometaši skopskog Vardara trenutačno su bolja momčad od momčadi hrvatskog prvaka.

U prvoj polufinalnoj utakmici treće sezone regionalne SEHA lige Makedonci su pobijedili Hrvate rezultatom 30-22 te su nastavili put ka svom drugom naslovu, nakon onog iz premijernog izdanja lige, a lanjski se pobjednik oprostio od obrane naslova.

Nažalost, tako je to danas u sportu općenito, ne samo u rukometu, “velike ribe jedu male”, nažalost, odnos snaga je trenutačno upravo takav. Iako je Zagreb dvostruki prvak Europe i veliko ime na rukometnoj karti svijeta, skopska je momčad trenutačno, zahvaljući ruskom kapitalu, za Zagreb previše krupna riba.

Dvoršekovi i Saračavićevi dečki bili su podređeni tijekom većeg dijela utakmice, Makedonci su vodili cijelo vrijeme. Tračak nade ponudio je središnji dio drugog poluvremena kada je Filip Ivić napravio mini seriju obrana, a napad CO Zagreba predvođen mladim Vuglačem smanjio je prednost suparnika na dva razlike. Imali su i napad za dolazak na minus jedan, no prilika je propuštena. Uslijedio je period koncentriranije igre Skopljanaca te su izabranici Raula Gonzalesa ubrzo ponovno ostvarili zapaženiju prednost sve do, na kraju velikih osam razlike.

Iako nisu odigrali najbolju utakmicu sezone što bi bio osnovni preduvjet za pobjedu nad jačim suparnikom, igračima CO Zagreba malo se toga može prigovoriti. Momčad u kojoj igraju tri istaknuta Rusa - Dibirov, Čipurin i Rastvorcev, iskusni Slovenci Brumen i Kozlina, zatim Španjolci Dujšebajev junior i Malumbres te čitav niz srpskih i makedonskih reprezentativaca kao i naši igrači Karačić i Raković...objektivno je bolja od ove današnje zagrebačke. Svaka čast našim reprezentativcima u redovima Zagreba kao i mladićima koji kucaju na vrata nacionalne momčadi, ali ipak treba biti realan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 16:36