RUKOMETNA SAPUNICA

EHF odbio i drugu žalbu CO Zagreba, Gobac ne odustaje

U interesu zaštite sporta i digniteta igre ustrajni smo u ovoj pravnoj borbi i stoga ćemo svakako uložiti žalbu na ovu odluku EHF-a - poručio je Ante Ančić
 Nenad Dugi / CROPIX

I druga žalba rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb, a koja se tiče materijalne povrede pravila na utakmici 8. kola Lige prvaka između Croatia osiguranje Zagreba i Dinama iz Minska, odbijena je pri Drugostupanjskoj komisiji (Court of Appeal) Europskog rukometnog saveza (EHF).

Nakon što je Europska rukometna federacija (EHF) odbila prvu žalbu Zagreb Croatia osiguranja na utakmicu s Dinamom iz Minska, vodstvo hrvatskog prvaka uložilo je žalbu na odluku krovne rukometne organizacije zatraživši ponavljanje utakmice ili pobjedu od 10:0 sukladno pravilima natjecanja.

Zagreb CO inzistira na kaznama jer je isključeni igrač gostujuće momčadi sudjelovao u napadu i time napravio materijalnu povredu pravila, no i drugostupanjska komisija EHF-a nije uslišila njihov zahtjev.

U obrazloženju presude navodi se da se odluke i akcije koje za vrijeme utakmice donesu suci, uključujući i one odluke koje su donesene na preporuku delegata utakmice, konačne su i kao takve ne mogu se kasnije mijenjati. Odluke sudaca, bile iste ispravne ili pogrešne, ne mogu se dovoditi u pitanje u slučajevima kada su donesene prema naputku delegata utakmice, a EHF-ov delegat sucima je na utakmici u Zagrebu ponudio pogrešan prijedlog u ovom slučaju, ali prijedlog koji se zasnivao na činjeničnim elementima kako ih je u tom momentu vidio delegat Ferry van der Helm.

Rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb u roku od 21 dana može se žaliti na ovu odluku, a ukoliko to učini slučaj će se naći pred Trećestupanjskom komisijom (Court of Arbitration). Iz redova hrvatskog prvaka su ustrajni u prinošenju nove žalbe.

"U interesu zaštite sporta i digniteta rukometne igre ustrajni smo u ovoj pravnoj borbi i stoga ćemo svakako uložiti žalbu na ovu odluku EHF-a" – poručio je generalni menadžer kluba Ante Ančić.

"Premda je žalba odbijena mislim da smo napravili korak naprijed. EHF-ova Drugostupanjska komisija (Court of Appeal) ovom je presudom ipak priznala kako se radi o iznimnom slučaju za kakve je propisana mogućnost poništavanja utakmice, odnosno promjene sudačkih odluka. Njihovo je uvjerenje kako ovaj incident nije utjecao na konačni rezultat i stoga je naša žalba odbijena. Na ovu odluku svakako ćemo uložiti žalbu i pravdu pokušati dobiti pri Arbitražnom sudu", kazao je odvjetnik rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb i član Stegovnog povjerenstva kluba Alan-Stjepko Sorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 16:57