RUKOMETNA LIGA PRVAKA

JAKI LÖWEN STIŽE U ZAGREB Dvoršek: 'Moji igrači su previše pristojni, stalno se ispričavaju suparnicima'

Umjesto da se bavimo dogradnjom, mi se dosta trošimo s ‘rukometnom abecedom’. No, i to je dio procesa sazrijevanja - kaže trener Zagreba
 Nenad Dugi/CROPIX

Trener CO Zagreb Boris Dvoršek zadovoljan je stanjem u svojoj momčadi uoči važne utakmice 6. kola Lige prvaka, u kojoj hrvatski prvak dočekuje njemački Löwen (subota, 18.00).

Izvukao je ono što je od momčadi mogao dobiti tijekom dosadašnjeg dijela sezone. Zajedno sa Zlatanom Saračevićem, rekao je Dvoršek, dobio je maksimum u rezultatskom smislu:

- Iako smo u prošlom kolu u Njemačkoj s istim suparnikom teško poraženi, ne mogu se previše žaliti. U drugom smo dijelu igrali puno bolje nego u prvom i taj smo period igre čak i dobili s dva razlike. Na tom tragu moramo igrati svih 60 minuta sada u Zagrebu, i možda možemo napraviti senzaciju i pobijediti kvalitetnijeg suparnika.

Moramo se potući

Dvoršek ima razloga za zadovoljstvo jer mu se u pogon vraćaju Obranović i Šandrk, s kojima je obrana u početku sezone bila puno čvršća:

- Moramo se nekad i potući, a ne ovako da imamo igrače koji se pet puta ispričavaju kad udare suparnika. Matić je, recimo, suviše pristojan dečko.

Unatoč optimizmu, Dvoršek je svjestan da sve u momčadi i nije idealno:

- Neki od igrača koji su nedavno došli u klub kao da su ‘preskočili neki razred’. Iz dana u dan moramo ponavljati neke osnove koje bi morali znati otprije. Umjesto da se bavimo dogradnjom, mi se dosta trošimo s ‘rukometnom abecedom’. No, i to je dio procesa sazrijevanja koji, srećom, ipak ide dosta brzo. Moramo još dosta utakmica izgubiti da bi dečki naučili.

Nije bilo kikseva

Najvažnije je u svemu da, unatoč manama, Zagreb ove sezone još nije izgubio utakmicu od slabijeg suparnika:

- Nigdje nismo kiksali. Probat ćemo iznenaditi Löwen pa idemo u Banju Luku u SEHA ligi kako bismo bili najspremniji u najvažnijem trenutku protiv Celja - zaključio je Dvoršek.

Celje je, naime, izravni konkurent za prolaz skupine. Drugi međusobni ogled na rasporedu je 30. studenoga u Sloveniji (u prvom je Zagreb doma dobio 24-21).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 01:56