SPEKTAKL NA SAVI

Kajakaši po snijegu ‘odradili’ Svetoštefanjski spust

Pehar namijenjen ukupnom pobjedniku natjecanja pripao je članu KK Končar iz Zagreba Filipu Karamarku koji je nedavno trijumfirao i na kajakaškom maratonu Samoborski otok - Jarun
Zagreb, 261210.Savski nasip pored Veslacke.Stefanjski spust Savom i memorijalna utrka Tibor Saramo za kanuiste i kajakase.Na slici: Ukupni pobjednik - kajakas Filip Karamarko.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - Tradicionalno, dan nakon Božića, kajakaši priređuju međunarodnu utrku na Savi s “dva pobjednika”. Ovogodišnji 40. svetoštefanjski spust od Podsusedskog do starog Savskog mosta (12,5 kilometara), po iznimno teškim vremenskim uvjetima, uz stalno padanje snijega i visok vodostaj Save, veslalo je sedamdesetak natjecatelja . U njegovu sklopu održana je i 15. memorijalna utrka Tibor Šaramo, u čast dugogodišnjeg sportskog novinara, jednog od utemeljitelja utrke i njenog prvog pobjednika.

Pehar namijenjen ukupnom pobjedniku natjecanja pripao je članu KK Končar iz Zagreba Filipu Karamarku koji je nedavno trijumfirao i na kajakaškom maratonu Samoborski otok - Jarun.

Pobjednik Šaramoova memorijala (35:30,26 minuta) Karamarkov je klupski kolega, kanuistički junior Antonio Obadić. Dosad najmlađi pobjednik primio je iz ruku Tiborove supruge Astrid Šaramo umjetničku sliku akademske slikarice Jadranke Pamić.

- Taktika je glasila: dobro startati, a potom i dobro rasporediti snagu za žestok finiš - skromno je izjavio 17-godišnji Obadić koji se čak može pohvaliti i činjenicom da je za oko tri sekunde iza sebe ostavio svoga trenera, bivšeg svjetskog prvaka u spustu Tomislava Hohnjeca.

- Mogu se tješiti podatkom da sam i dalje najbolji senior i da sam se napobjeđivao u karijeri . Sada je to na mlađima - rekao je Hohnjec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:05