SKUPLJAČ ZLATA

Milihram: Četiri pobjede govore o mojoj dominaciji!

Trijumfom na završnoj utrci u austrijskom Loferu, sjajni varaždinski kanuist u spustu na divljim vodama ‘poharao’ i konkurenciju u Svjetskom kupu
 Bruno Konjević / Cropix

ZAGREB - Nakon zlata na SP-u u Španjolskoj varaždinski kanuist Emil Milihram osvojio je najsjajnije odličje i u Svjetskom kupu spustaša na divljim vodama. Završna utrka Svjetskog kupa održana je na odličnoj prirodnoj stazi u austrijskom Loferu (kod Salzburga), a sjajni hrvatski kanuist još jednom je bio najbrži (ispred Čeha Rolenca i trećeplasiranog reprezentativnog kolege - Tomislava Lepana) te bodovno vrlo uvjerljivo potvrdio ukupnu pobjedu.

- Zadovoljan sam načinom na koji sam ostvario novi vrijedan rezultat. Prvi put osvojio sam Svjetski kup nakon četiri pobjede, što samo govori s kakvom sam lakoćom stigao do još jednog velikog trofeja - rekao je najbolji svjetski kanuist u spustu na divljim vodama.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Milihram je ostavio iza sebe najljuće suparnike - Francuza Yanna Claudepierrea i Nijemca Normana Webera. Šteta je samo što ‘končarevci’ Tomislav Lepan i Igor Gojić na ukupnom četvrtom i petom mjestu nisu uspjeli i u Svjetskom kupu dohvatiti pobjedničko postolje.

Ipak, naši divljevodaši će dobro pamtiti 2010. godinu jer su, osim Milihramova zlata iz Svjetskog kupa, osvojili zlato i na Svjetskom prvenstvu (opet Milihram) te još četiri srebrna odličja. Status Hrvatske kao svjetske divljevodaške velesile iznova je potvrđen. Tradicija traje već desetljećima, unatoč činjenici da nemamo nijednu divljevodašku stazu. Emil Milihram nastavlja u velikom stilu tamo gdje su stali njegovi sadašnji učitelji, bivši svjetski prvaci - Tomislav Crnković i Tomislav Hohnjec. Ne pada jabuka daleko od stabla, a u ovom slučaju - veslo daleko od čamca...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:55