PERKOVIĆ BEZ PRITISKA

Sandra nakon pobjede: Razočarala me konkurencija, nisu me nimalo motivirale

 Drago Sopta/CROPIX

Pobijedila sam, ali sam očekivala veću daljinu. Malo me razočarala konkurencija, nisu me nimalo motivirale, kazala je nakon pobjede na Hanžeku s hicem od 65.79 metara diskašica Sandra Perković.

Olimpijska pobjednica iz Londona više se umorila potpisujući autograme nakon natjecanja, negoli na samom bacalištu gdje je postavila novi rekord mitinga.

- Teško se napaliti kada ti protivnice bacaju oko 57 metara, da je barem tu bila Ruskinja Piščaljnikova, bila bi puno ljuća, pa bi sigurno bio bolji rezultat. No, sve moje velike suparnice su umorne i ne mogu im zamjeriti jer sam i sama već dosta umorna nakon šest mjeseci lude sezone. Glava je danas htjela, ali su noge bile spore, čak i taj pobjednički hitac nisam pošteno napravila, kazala je junakinja iz Dubrave, kojoj je bilo pomalo žao što se nije okupilo više gledatelja na stadionu Mladosti.

- Očekivala sam puno više ljudi, to je mali nedostatak ovog mitinga. Nemam baš nikakav pristisak što bacam kod kuće, ja sam olimpijska pobjednica i svejedno mi je da li bacam na prvenstvu Hrvatske ili na Svjetskom prvenstvu. Htjela sam baciti 70 metara, ali nema veze, treba nešto ostaviti i za sljedeću godinu, nije bila razočarana Perković, koja je ove godine osvojila olimpijski i europski naslov, te Dijamantnu ligu, a jedini poraz je doživjela na mitingu u Parizu.

- Sljedeća godina će biti teška jer me čeka Svjetsko prvenstvo u Moskvi, a to je naslov koji mi nedostaje. Mislim da ću u 2013. baciti konačno preko 70 metara, a čekaju me i Mediteranske igre, mitinzi i dosta izazova", zaključila je Perković, koja nakon Hanžeka ide na jednomjesečni odmor i kupanje:

- Ostajem u Hrvatskoj, kupat ću se negdje u Dalmaciji jer mi je zrakoplova ove godine već dosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:32