ATLETIKA

Sandra Perković četvrta atletičarka Europe

Britanska sedmobojka Jessica Ennis izabrana je za najbolju atletičarku Europe po izboru Europskog atletskog saveza
 Drago Sopta/CROPIX

Britanska sedmobojka Jessica Ennis izabrana je za najbolju atletičarku Europe po izboru Europskog atletskog saveza (EAA), dok je u istom izboru olimipijska prvakinja u disku Sandra Perković zauzela četvrto mjesto.

Ennis je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila zlato u sedmoboju s 6.955 bodova, što je peti najbolji rezultat svih vremena. Drugo mjesto u izboru zauzela je olimpijska prvakinja u skoku uvis Ruskinja Ana Čičerova, a treće češka bacačica koplja Barbora Špotakova. Iako je ove godine osvojila olimpijsko i europsko zlato, te naslov jedne od pobjednica Dijamantne lige, Perković se morala zadovoljiti s četvrtim mjestom, a iza nje su ostale Ruskinja Marija Savinova, Bugarka Ivet Lalova, Francuskinja Eloyse Leseuer, Ruskinja Natalija Antjuh, Portugalka Dulce Felix i Turkinja Nevin Yanit.

Od hrvatskih atletičarki titulu najbolje atletičarke Europe dvaput je osvajala Blanka Vlašić i to 2007. i 2010. godine.

Najbolji atletičar Europe bit će proglašen u petak, a naslov najvećih atletskih nada Staroga kontinenta osvojili su europski prvak na 400 metara 21-godišnji Čeh Pavel Maslak i švedska motkašica Angelica Bengtsson. Nagradu za najveću nadu Europe Sandra Perković je dobila 2010., a ove godine je deveto mjesto kod atletičara zauzeo naš dugoprugaš 18-godišnji Dino Bošnjak.

Svečana dodjela nagrada EAA-a održat će se 13. listopada na Malti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:31