STIGLO I DRUGO ZLATO

Sandra: Toliko sam umorna da niti ne znam što govorim

Iz Barcelona se vratio dio atletske reprezentacije predvođen europskom prvakinjom u bacanju diska
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Vidno iscrpljena i s osmjehom na licu, onako više iz pristojnosti, u VIP salon Zračne luke Zagreb umornim korakom je ušetala osvajačica prve zlatne medalje za Hrvatsku na Europskim prvenstvima. Kao i mnogi dočeci nakon velikih sportskih natjecanja na Plesu, “dočekani” ili “dočekana” na umu su imali samo dug odmor. Tako je i ovaj atletske reprezentacije više “odrađen” nego “priređen”. Veliki, iskreni i zasluženi pljesak, naravno, nije izostao.

- Zahvaljujem svima koji su došli. Toliko sam umorna da niti ne znam što govorim - kratka je bila Sandra.

Među okupljenima bili su i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs. Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj ponosno je najavio velike uspjehe u budućnosti.

- Uvjereni smo da je pred Sandrom velika, velika karijera. Hrvatska je još jednom pokazala svijetu da se može i uz ovakve skromne uvjete. Ovakvi izvanredni uspjesi zasluga su sportaša, ali i stručnog kadra - rekao je Sušanj.

A tko će bolje predstaviti stručni kadar nego Ivan Ivančić, Sandrin trener...

- Iskreno, očekivali smo ovakav rezultat. Bili smo uvjereni da ćemo biti prvi.

Vitalni 72-godišnjak uopće ne sumnja da je zlatna medalja na EP-u najava uspješne karijere.

- Ova medalja u obliku slova V znači victory, pobjeda - to znači da ćemo od sada stalno pobjeđivati. Osobno imam snage za barem još dva olimpijska ciklusa.

- Dojmovi se još nisu slegli, još mi nije došlo u glavu što sam postigla. Nakon medalje mi je uvelike poraslo samopouzdanje i sada se mogu mirno okrenuti Dijamantnoj ligi i Olimpijskim igrama - završila je Perković. Zapljeskalo se još jednom. Zaslužila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:38