CRNICU TRESE KRIZA

Šibenik NCP odustao od LEN kupa

'Žao nam je igrača i trenera, ali financijska situacija je teška i ovo je bilo jedino rješenje'
Sibenik, 091009.Bazen u Crnici.Kvalifikacijski turnir za Euroligu.Vaterpolo, susret 1. kola Sibenik NCP - Lodz.Na fotografiji: Tirell Jeff sib 6.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Vaterpolisti Šibenik NCP-a neće igrati u Patrasu, na turniru drugog kruga kvalifikacija LEN Kupa! Uprava njihova kluba donijela je odluku o istupanju iz ovoga europskog natjecanja.

- Za mene kao sportaša to je ružna odluka, ali moram je prihvatiti. To je sve što mogu reći - nije krio gorčinu Ivica Tucak, trener šibenskih vaterpolista.

Bore Rončević, aktualni sportski direktor kluba, Tucakov bivši suigrač, odaslao je obavijest na sve potrebne adrese. Veli, drukčije se nije moglo.

- Ova je odluka plod višednevnih razmišljanja čelnika kluba. Žao nam je igrača i trenera, ali ovo je bilo jedino rješenje. Financijska je situacija u klubu složena, teška.

Na nju su nam se nadovezala dva velika troška, europski turniri u Mađarskoj i Grčkoj, a baš i nema velikih sponzora na koje se možemo osloniti. Da ne bi bilo i gore, da ne bi došla u pitanje kompletna sezona, morali smo povući nepopularni potez, otkazati put u Grčku - objašnjava Rončević, koji je u kontaktima s čelnicima LEN-a dobio obećanja da neće biti drastičnih kazni prema Šibeniku.

Nedvojbeno je da će istupanje iz LEN Kupa ipak izazvati višestruku štetu Crnici. Osim izvjesnih financijskih sankcija, može se očekivati i vremenska kazna zabrane nastupa u Europi. K tome, uvelike je narušen imidž šibenskoga vaterpola, koji će za posljedicu vjerojatno imati to što će ubuduće mnogi igrači izbjegavati dolazak u ovaj klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 09:24