JEDVA DOBILI AUSTRIJU

Šola: Imamo više sreće nego pameti

'Mi smo igrali katastrofa. Mučimo se u napadu, ali bodovi su tu', kaže iskreno Ivan Čupić
Croatia's players react on the bench during their Men's European Handball Championship second round match against Austria in Vienna January 26, 2010. REUTERS/Murad Sezer (AUSTRIA - Tags: SPORT HANDBALL)
 Reuters

Červarova vojska pobijedila je domaćina Europskog prvenstva Austriju 26-23 i jednom nogom je zakoračila u polufinale. Hrvatska je ponovno igrala loše, ali najbitnije je da su osvojili dva boda. U posljednjem kolu u petak igramo protiv Danske.

- Očigledno ne znamo drugačije odigrati. Nakon dobrog starta opet smo popustili, ali dva boda su tu i to je najvažnije. Poveli smo 5-6 razlike, imali smo 11-5 i onda su nam napravili 5-0. Kao da smo prvi put igrali rukomet. Mi smo igrali katastrofa. Mučimo se u napadu, ali bodovi su tu. Sada nam dolaze Danci i moramo pobijediti i onda sigurno ulazimo u polufinale – rekao Ivan Čupić koji je proglašen za igrača utakmice.

- Mi se trudimo i dajemo sve od sebe, ali jednostavno neće i neće. Moguće je da i bez poraza uđemo u polufinale. Ako izgubimo od Danske može se dogoditi da ne odemo u polufinale – nadovezao se Denis Buntić.

Hrvatska je prvi put imala cijelu dvoranu protiv sebe. Domaćin je bio nošen svojim glasnim navijačima, ali hrvatski igrači nisu podlegli pritisku.

- Fino je kad je puna dvorana i kad navijaju za tebe imaš motiva, ali nije ni ovo bilo loše, motivirajuće je – kaže desno krilo Červarove vojske.

- Izgubio sam živce. Imamo više sreće nego pameti. Ne krećemo se niti u obrani niti u napadu i moramo puno stabilnije igrati. Ne igramo pametno. To smo dokazali u zadnjem napadu jer nismo pucali po golu, a može nam trebati gol razlika u slučaju jednakog broja bodova – rekao je ljutito vrhunski bivši reprezentativac Vlado Šola.

Šola se osvrnuo i na isključenog trenera Austrije Sigurdssona.

- Čestitao sam čovjeku na hrabroj borbi. Izgubio je živce i zato je isključen – kaže Šola.

U četvrtak igramo protiv Danske i za prolaz u polufinale nam treba minimalno bod.

Rukomet, EP:

Skupina I, 2. kolo:

Island – Rusija 38-30

Hrvatska – Austrija 26-23

Norveška – Danska 23-24

Redoslijed: 1. Hrvatska 7, 2. Island 6, 3. Danska 6, 4. Norveška 4, 5. Austrija 1, 6. Rusija 0

Skupina II, 2. kolo:

Francuska – Slovenija 37-28

Njemačka – Španjolska 20-25

Poljska – Češka 35-34

Redoslijed: 1. Francuska 7, 2. Poljska 7, 3. Španjolska 5, 4. Slovenija 2, 5. Češka 2, 6. Njemačka 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:17