SLIJEDI KAZNA

Vaterpolisti Šibenika godinu dana bez Europe

Zbog odustajanja nastupa u Len kupu slijede drastične sankcije
Rijeka, 311009.Bazeni Kantrida. 4. kolo Jadranska vaterpolo liga. Primorje Erste Banka (Rijeka - bijeli) - Primorac (Kotor - plavi).Na slici: Erik Bukovac (12) i Anthony Azevedo (8).Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimas / CROPIX

ŠIBENIK - Teško se živi posljednjih dana u Crnici, nakon što je čelništvo vaterpolista Šibenik NCP, bilo prisiljeno povući nesvakidašnji potez. Pritisnuti velikom neimaštinom, otkazali su kvalifikacijski turnir Len kupa u Patrasu. Bio je to veliki šok za igrače i trenera Ivicu Tucka, koji nije imao snage prozboriti ni riječi. Ovakav rasplet naslućivao se još ovog ljeta, ali čelnici su bili uvjereni, kako će sredstva od sponzora ipak stići na vrijeme. To se nije dogodilo i ceh su, ni krivi ni dužni platili igrači i stručni stožer.

- Jednostavno nismo imali izbora, morali smo posegnuti za ovom šokantnom odlukom. Svi smo žalosni i nesretni, ali iz ove kože ne možemo. Čekali smo, nadali se, ali dogovorena sponzorska sredstva, nisu legla na naš račun - razočaran je novonastalom situacijom, dopredsjednik Joško Jurić.

I tu nevoljama Šibenčana nije kraj. Slijede zasigurno i sankcije krovne vaterpolske federacije FINE:

- Ono što znamo, bit ćemo zasigurno kažnjeni jednogodišnjom zabranom igranja u europskim natjecanjima, a po svoj prilici ''zaradi'' ćemo kaznu od pet tisuća eura. Iz ove kože ne možemo, moramo biti strpljivi i hrabri, te preboljeti ovu veliku nesreću - kaže Jurić.

I sačuvati postojeći kadar, što neće biti nimalo lako nakon ovakvog šokantnog poteza. Provjerene informacije kažu, da su mnogi igrači pridošli sa strane, u prvi mah htjeli napustiti Crnicu, ali zahvaljujući velikom autoritetu i uvažavanju naspram svoga trenera Tucka, to se nije dogodilo. Samo, pitanje je koliko će se takvo stanje moći održati, ako ova financijska situacija potraje još neko vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 17:31