SP DOHA

VELIKI USPJEH HRVATSKIH BOKSAČA Hrgović i Sep uvjerljivo izborili četvrtfinale SP-a!

U subotnjem četvrtfinalu Sepa čeka veliki izazov jer mu na megdan izlazi 26-godišnji Kubanac Julio Cesar la Cruz, dvostruki svjetski prvak i ponajbolji poluteškaš današnjice
 Boxing Leonardo

Petak je bio iznimno uspješan dan za hrvatski boks. Prvo je Hrvoje Sep u poluteškoj kategoriji izborio plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje održava u Dohi, Katar, a zatim je isti uspjeh pola sata kasnije ponovio i Filip Hrgović u teškoj kategoriji.

Sep je prolazak u četvrtfinale ostvario na impresivan način, s uvjerljivom bodovnom pobjedom protiv australskog prvaka Aarona Spagnola. Suci pokraj ringa ni u jednoj rundi nisu imali dvojbe oko boljeg boksača te su sve tri bodovali za 'Bombardera iz Vrbanje' (30:27, 30:27, 30:27).

U četvrtfinalu Sepa čeka veliki izazov jer mu na megdan izlazi 26-godišnji Kubanac Julio Cesar la Cruz, dvostruki svjetski prvak i ponajbolji poluteškaš današnjice. Bit će to nesumnjivo teška borba za Sepa koji bi eventualnom pobjedom ostvario najveći uspjeh svoje karijere.

Inače, La Cruz je početkom 2014. godine preživio oružani napad ispred rekreacijskog centra u svojem rodnom gradu Camagüeyju, ali je metak srećom promašio sve vitalne organe te je nakon oporavka odlični Kubanac nastavio karijeru.

Filip Hrgović jednako je uvjerljivo odradio svoju borbu protiv Bugarina Petra Belberova (brončanog s EP-a 2015.) Europski prvak u superteškoj kategoriji i drugi nositelj na ovom prvenstvu također je slavio bodovnom odlukom sudaca koji su mu dodijelili sve tri runde (30:27, 30:27, 30:27). Hrgović će u četvrtfinalu ukrstiti rukavice Francuzom Tonyjem Yokom.

23-godišnji Francuz je stari znanac Hrgovića. Naime, njega je Filip svladao 2010. godine u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva što je nesumnjivo bio prijelomni trenutak njegove karijere. Za očekivati je da će Filip isto ponoviti i u Dohi.

Četvrtfinalni ogledi na rasporedu su već u subotu, a pobjede u tim mečevima osigurale bi najmanje brončanu medalju za hrvatske boksače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 05:46