RUKOMETNA EKSHIBICIJA

Zagreb pobijedio za oproštaj od Lige prvaka

U susretu 10. kola skupine D Lige prvaka rukometaši CO Zagreba su na domaćem terenu pobijedili švicarski Kadetten Schaffhausen sa 38-30 (20-13)
 Nenad Dugi / CROPIX

Schaffhausen nije dobar kao Dinamo iz Minska, ali je Zagreb pokazao da može biti bolji kada se pripremi bolje nego protiv Bjelorusa. Nije to bila briljantna obrana 6-0 dok se Švicarci nisu umorili, ali čim su se malo umorili, Zagreb je bio spreman ne propustiti priliku i poluvrijeme završiti sa +7. Bila je to igra kojoj teže.

Schaffhausen je došao po pobjedu u Zagreb, ali je imao previše problema da bi to postavio kao neki realan cilj. Igrali su kako su mogli dok su mogli . Brza igra, Zagreb se naprimao brzih golova pet sekundi nakon što su Švicarci krenuli u napad. Oni su jednostavno dobro koristili promjenu koju su zagrebaši htjeli da bi obrana bila čvršća.

S druge strane Zagreb je igrao protiv 5-1 u kojoj je Bucher lutao naprijed, ne baš s posebnim ciljem. Mijenjali su dva igrača obrana - napad, ulazili su obranu podebljati Bucher i Emrich ne bi li napravili Zagrebu nered. Na momente su uspjevali, ali sustavno - ne. Bilo je samo pitanje kada će Zagreb početi trčati i to slomiti. Počeli su Marić (i bloker) i Stepančić, a onda je u petu brzinu ubacio po tradiciji Stipe Mandalinić, zabio je pet komada, nisu ga Švicarci mogli zaustaviti, jednostavno je bio za njih prebrz, a šut, to već znate.

Zagreb je izgledao dobro i to je svakako najbolja vijest. Vidjelo se da u toj obrani Tonči Valčić i Sršen imaju konce, vidjelo se da Tonči Valčić može baciti kontru, vidjelo se da Matić može zamijeniti Stepančića u obrani da jedini ljevak može malo i predahnuti. Vidjelo se i da Matić može doći na sredinu odmijeniti Josipa Valčića koji se napromašivao u prvom dijelu, a da nije možda bi Švicarci bili i na -10 u tih 30 minuta. I može im stvarno biti žao da tako definirano nisu izgledali protiv Minska prije desetak dana. Šteta, stvarno šteta.

Inače, mirna utakmica, 30 minuta bez isključenja, Zagreb čak i bez sedmerca. Švicarci ni sami nisu vjerovali da to mogu.

Drugi dio bio je samo nastavak sigurnogZagreba iz prvog dijela. Nisu popuštali, bilo je dobrih obrana, brzih napada... U 38. minuti bilo je 26:16, čistih 10 golova razlike u najuvjerljivijoj Zagrebovoj utakmici ove sezone.

Vidjeli smo nakon dugo vremena u igri Luku Šebetića, trebat će mu vremena da polovi konce, no to je najmanji problem. Važno da se vratio.

Uz brojne mladiće koje smo vidjeli ove sezone pokazao se još jedan - Bruno Butorac, ljevak iz Zagrebove škole, krilo i vanjski 'po potrebi'. Puno, čak i previše u samo jednoj sezoni najelitnijeg klupskog natjecanja. Mora se vratiti, kad-tad.

Nakon +10 počeo je neobavezni rukomet, bilo je tu napucavanja, ne vraćanja u obranu, Goluža se ljutio, zvao time-out opravdano. No, publika koja je došla u iznenađujuće velikom broju mogla se konačno malo opustiti uz zagrebaše.

Bilo je dobro, šteta da je kraj, makar Zagreb kraj ne priznaje. Vidjet ćemo sutra u Berlinu, ako Szeged izgubi.

Zlatko Horvat je na kraju uzeo mikrofon i poručio 'bili ste divan publika, ispričavamo se što nismo uspjeli u osminu finala, ali dogodine ćemo sigurno s vama uspjeti'.

Kod Zagreba najbolji su bili Mandalinić sa 8 i Stepančić sa 6 golova, a Kadetten Schaffhausen je predvodio Pendić sa 9 pogodaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:35