RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Zagreb u deset minuta deklasirao ruski St. Petersburgu

Očito je Dvoršek puno toga ‘lijepoga’ rekao igračima u svlačionici jer su po povratku na parket počeli igrati onako kako znaju i umiju
 Ante Čizmić/CROPIX

Rukometaši CO Zagreba izborili su pobjedu 35-24 u St. Peterburgu protiv istoimene ruske momačadi u utakmici 3. kola skupine A Lige prvaka.

Trener CO Zagreba Boris Dvoršek zamišljao je utakmicu drugačije jer je planirao Ruse ograničiti na samo dvadesetak pogodaka. No, prvih 30 minuta natjeralo ga je da iskaže mali i netipični, ali opravdani izljev bijesa.

- Nema vratara, nema obrane, ‘ajmo konačno odigrati tu obranu, zavapio je u samoj završnici prvog dijela koji je u konačnici otišao na stranu domaće momčadi (16-15). Čak 16 primljenih pogodaka u prvom poluvremenu bilo je previše.

S obzirom na upitnu kvalitetu suparnika koji je u prva dva kola u skupini ubilježio dva uvjerljiva poraza, bilo je to zaista previše. Dvoršek je baš u svemu bio u pravu, njegovi dečki u tom dijelu igre nisu igrali pravu obranu, a i Stevanović i Ivić na vratima skinuli su samo po jedan udarac.

Očito je Dvoršek puno toga ‘lijepoga’ rekao igračima u svlačionici jer su po povratku na parket počeli igrati onako kako znaju i umiju. Samo je desetak minuta bilo potrebno da minimalni minus pretvore u prednost od pet pogodaka, prednost koja je nakon toga samo rasla. Puno čvršća obrana, lagani pogoci iz kontri, kao da su u ta dva poluvremena za goste igrale dvije različite momčadi.

Ako je u prvom dijelu Dvoršek ‘čupao kosu’, u drugom je to činio jednako ćelavi Dimitrij Torgovanov, trener St. Peterburga i bivši proslavljeni ruski olimpijski pobjednik iz 2000. Njegovi su igrači u nastavku odličnom igrom zagrebaša limitirani na samo osam pogodaka. Na kraju su stvarno postigli malo više od onoga što je Dvoršek planirao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 16:57