Screenshot: Youtube

POČIVAO U MIRU

AMERIKA ZAVIJENA U CRNO U avionskoj nesreći poginuo legendarni bejzbolaš koji slovi za jednog od najboljih bacača svih vremena

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 08.11.2017. u 09:01

 • Velika tragedija potresla je svijet sporta u Americi. Naime, legendarni bejzbolaš Roy Halladay smrtno je stradao u utorak, u padu aviona u Maksičkom zaljevu u 41. godini života.

  Prema napisima američkih medija Halladay je pilotirao avionom u trenucima kad se srušio otprilike 16 kilometara od obale St. Petersburga na Floridi u plitko more. Uzroci pada aviona nisu poznati.

  Bivši pitcher Toronto Blue Jaysa i Philadelphia Philliesa slovi za jednog od najboljih bacača svih vremena. Dobio je nadimak 'Doc' od najavljivača Toronto Blue Jaysa Toma Cheeka po uzoru na legendarnog revolveraša Divljeg Zapada Doca Hollidaya.

   

  U MLB ligi Halladay je igrao 16 godina, a bio je poznat po svojim čuvenim 'frkanim' lopticama. Posljednju utakmicu odigrao je u rujnu 2013. godine. Jedan je od samo šest bacača u povijesti MLB lige koji je osvojio nagradu 'Cy Young' za najboljeg bacača i u Američkoj i Nacionalnoj ligi.