Foto: Damir Krajac / CROPIX
SPORTSKA TRIBINA

APSOLUTNE LEGENDE HRVATSKOG SPORTA NA OKUPU Šimić, Filipović, Rađa, Primorac i Bukić otkrivaju tajnu sportske dugovječnosti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2019. 13:19

Dario Šimić, Mirko Filipović, Dino Rađa, Zoran Primorac i Perica Bukić sudionici su najzanimljvije sportske tribine koja nas u petak, 22. veljače u 9 sati očekuje na otvaranju 17. međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša. Petorica uspješnih sportaša koji su u svojim karijerama nizali neke od najvećih hrvatskih sportskih uspjeha, na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu podijelit će svoja iskustva i tajnu sportske dugovječnosti.

Zagreb, 111018. 
Kajzerica, tereni NK Lokomotive. 
Dario Simic, bivsi hrvatski nogometni reprezentativac.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Bivši nogometni reprezentativac Dario Šimić bio je najmlađi član hrvatske nogometne reprezentacije kada su 1998. godine postigli prvi svjetski nogometni uspjeh osvojivši brončanu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Talentirani Šimić kasnije je još dva puta osvojio UEFA ligu prvaka, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo te još brojne druge izvanredne razultate koji ga svrstavaju među najuspješnije hrvatske nogometaše. Danas je predsjednik hrvatske udruge Nogometni sindikat koju obavlja već osam godina.

Zagreb, 090318.
Virage, Setaliste 150.brigade 8.
Mirko Filipovic, borac mjesovitih borilackih vjestina.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Mirko Filipović

Mirko Filipović dječački san ostvario je 2013. godine kada je pred svojom publikom u Areni Zagreb osvojio K1 World Grand Prix i time je postao tek drugi čovjek koji drži naslove u K1 i MMA-u. Kasnije je osvojio i IGF pojas prvaka pobijedivši bivšeg olimpijskog pobjednika u judu, a svoje uspjehe niže i dalje. Protekli vikend tako je u obračunu teškaša pobijedio amerikanca Roya Nelsona.

Duje KLaric/Hanza Media
Duje KLaric/Hanza Media

Dino Rađa osvajač je dvije olimpijske medalje u košarci, svjetski prvak, višestruki klupski prvak Europe, uspješan NBA igrač i član prestižne NBA Hall of fame. Danas svoje savjete prenosi kao predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku Hrvatskog košarkaškog saveza.

Zoran Primorac
Ronald Gorsic / EPH

Zoran Primorac legenda je hrvatskog stolnog tenisa sa osvojenim odličjima na Olimpijskim igrama, Svetskim i Europskim prvenstvima. Danas stolni tenis ne igra često, a svoje znanje prenosi kao predsjednik odbora sportaša u Svjetskoj stolnoteniskoj federaciji (ITTF).

Zagreb, 101218.
Trofejna dovrana HVS-a.
Konferencija za medije Hrvatske vaterpolo reprezentacije.
Na fotografiji:  Perica Bukic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Perica Bukić najtrofejniji je vaterpolist svih vremena. U karijeri je osojio ukupno 40 odličja, dvostruki je olimpijski podbjednik, dvostruki prvak svijeta i četverostruki klupski prvak europe. Današnji dopredsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza pravi je primjer uspješnog i dugovječnog sportaša koji će na nadolazećem sporstkom panelu sasvim sigurno podijeliti brojne savjete za primjer novim generacijama.

Petorica slavnih hrvatskih imena na konferenciji će se pridružiti brojni drugi strani i domaći sportski stručnjaci. Svoja iskustva podijelit će kondicijski trener nogometnog kluba Juventus Duccio Ferrari Bravo koji će otkriti metode treninga snage igrača jednog od najjačih europskih nogometnih klubova. Talijanskom stručnjaku pridružit će se škotski video analitičar Mark Rochon koji je će na konferenciji podijeliti iskustvo samostalnog analitičara Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji koje je svakako jedno od najvažnijih iskustava u njegovoj karijeri.

Tu je i kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović koji će govoriti o kondicijskoj pripremi momčadi za turnirski sustav natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Kondicijski trener srpske nogometne reprezentacije Marko Stojanović osvrnut će se na pripreme reprezenatcije za Svjetsko prvenstvo, a član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević otkrit će medicinske izazove proteklog svjetskog prvenstva u Rusiji.

Sedamnaesto izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

Linker
20. travanj 2024 15:39