Athletics - World Athletics Championships - Men's Shot Put Final – London Stadium, London, Britain - August 6, 2017. Stipe Zunic of Croatia celebrates winning bronze. REUTERS/Phil Noble
REUTERS

KAPA DOLJE KRALJU

A KOLIKE SAMO PRORAČUNE IMAJU DRUGI BACAČI 'Stipe je sam sebe stvorio! Sam je s koplja prešao na kuglu i uzeo broncu u najjačem finalu svih vremena!'

AUTOR:
  • Kristina Leovac

 • OBJAVLJENO:
 • 07.08.2017. u 20:42

 • Stipe Žunić bacio je 21.46 metara i tim hicem osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Londonu. Čovjek koji je do prije samo 3,5 godine bio naš najbolji bacač kladiva, sinoć je očitao lekciju u najjačem finalu kugle ikada.

  Svi se pitaju kako je kopljaš koji nije uspio doći na OI u London sada osvojio medalju u drugoj disciplini u tom istom Londonu, no dvojac trenera, Marko Mastelić i Martin Marić, samo je ludo slavio.

   

  Skakali su k’o klinci gore na tribini. A onda kad im je Stipe konačno došao, grlili su ga dugo.

  - Ovo je Stipino. Samo Stipino. On je sam sebe stvorio. Sam je s koplja prešao na kuglu, samo je njegov brat ozbiljno mislio da bi mogao biti pravi kuglaš. Kapa dolje kralju. Osvojio je broncu kad je kugla najbolja u povijesti. A kolike samo proračune imaju drugi bacači... - oduševljen je Martin Marić, naš bivši diskaš, trener na američkom sveučilištu Virginia koji je posljednje vrijeme u Stipinom timu.

   

  Timu u kojem je još jedan mladi trener, Marko Mastelić.

  - Srce mi je k’o kuća! Potajno sam se nadao ovome, ali konkurencija je bila prestrašna, nikada jača. Opet, vjerovali smo u njega i evo, pokazao je da je čovjek za velike stvari i bit će još bolji.

  Dvije godine su zajedno. Sami. Sami se bore protiv svijeta. A sada su tom svijetu očitali lekciju.

  - Nemojte mu reći, ali bar nekoliko godina života mi je uzela ova njegova atletika - smije se Marko.

  - Puno sijedih sam dobio.

  A sinoć?

  - Nekoliko godina života mi je uzeo, ali isplatilo se.

   

  Iz drugih medija