REUTERS
KAPA DOLJE KRALJU

A KOLIKE SAMO PRORAČUNE IMAJU DRUGI BACAČI 'Stipe je sam sebe stvorio! Sam je s koplja prešao na kuglu i uzeo broncu u najjačem finalu svih vremena!'

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 07. kolovoz 2017. 22:42

Stipe Žunić bacio je 21.46 metara i tim hicem osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Londonu. Čovjek koji je do prije samo 3,5 godine bio naš najbolji bacač kladiva, sinoć je očitao lekciju u najjačem finalu kugle ikada.

Svi se pitaju kako je kopljaš koji nije uspio doći na OI u London sada osvojio medalju u drugoj disciplini u tom istom Londonu, no dvojac trenera, Marko Mastelić i Martin Marić, samo je ludo slavio.

Skakali su k’o klinci gore na tribini. A onda kad im je Stipe konačno došao, grlili su ga dugo.

- Ovo je Stipino. Samo Stipino. On je sam sebe stvorio. Sam je s koplja prešao na kuglu, samo je njegov brat ozbiljno mislio da bi mogao biti pravi kuglaš. Kapa dolje kralju. Osvojio je broncu kad je kugla najbolja u povijesti. A kolike samo proračune imaju drugi bacači... - oduševljen je Martin Marić, naš bivši diskaš, trener na američkom sveučilištu Virginia koji je posljednje vrijeme u Stipinom timu.

Timu u kojem je još jedan mladi trener, Marko Mastelić.

- Srce mi je k’o kuća! Potajno sam se nadao ovome, ali konkurencija je bila prestrašna, nikada jača. Opet, vjerovali smo u njega i evo, pokazao je da je čovjek za velike stvari i bit će još bolji.

Dvije godine su zajedno. Sami. Sami se bore protiv svijeta. A sada su tom svijetu očitali lekciju.

- Nemojte mu reći, ali bar nekoliko godina života mi je uzela ova njegova atletika - smije se Marko.

- Puno sijedih sam dobio.

A sinoć?

- Nekoliko godina života mi je uzeo, ali isplatilo se.

Linker
20. travanj 2024 15:08