Zagreb, 080915.
Stadion SRC Mladost.
Iaaf world challenge Zagreb, 65. Memorijal Borisa Hanzekovica. Utrka 110 m prepone - Memorijalna utrka Boris Hanzekovic. Skok u vis zene.
Na fotografiji: Ana Simic skok u vis.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

SKOK U VIS

ANA ŠIMIĆ UOČI FINALA EUROPSKOG PRVENSTVA 'Želim skočiti svoj najbolji rezultat sezone, ali to ove godine neće biti dovoljno za medalju'

AUTOR:
  • Vedran Božičević

 • OBJAVLJENO:
 • 10.08.2018. u 15:04

 • Anu Šimić danas od 19.20 očekuje finale skoka u vis. Drugi je put u finalu Europskog prvenstva, a onaj prvi nastup ostao joj je u najljepšem sjećanju. U Zürichu je 2014. osvojila broncu, svoju dosad jedinu medalju s velikih natjecanja.

  Kako i sama priznaje, danas ipak nije u krugu kandidatkinja za odličje.

  - Nije ista situacija kao i 2014. jer sam se protekle dvije godine borila s ozljedama. Danas samo želim skočiti svoj najbolji rezultat sezone, dakle iznad 1,91, mislim da to imam u sebi. Ali ove godine to neće biti dovoljno za medalju, mislim da će za postolje trebati skakati blizu dva metra - rekla je Ana uoči finala.

  Izrazita favoritkinja za naslov je Ruskinja Marija Lasickene, aktualna svjetska prvakinja, koja dominira posljednje dvije sezone. Posao joj je malo olakšala i Talijanka Elena Vallortigara, koja je nedavno u Londonu preskočila 2,02, ali je u Berlinu zapela u kvalifikacijama.

  Iz drugih medija