Matthias Hangst/Getty Images
Matthias Hangst Getty Images

PAO I SJAJAN HRVATSKI REZULTAT

ATLETSKA SENZACIJA: OBOREN APSOLUTNI SVJETSKI REKORD! Tek mu je 20, a već je ostvario snove: 'Ovo sam želio napraviti otkako sam napunio tri godine!'

AUTOR:
  • Vedran Božičević,
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 08.02.2020. u 21:20

 • Sjajni švedski atletičar Armand Duplantis (20) srušio je na mitingu World Indoor Toura u poljskom Torunu apsolutni svjetski rekord u skoku s motkom, preskočivši 6,17 metara!

  Duplantis je uspješan bio u drugom pokušaju na spomenutoj visini, nadmašivši za centimetar rekord koji je 2014. postavio Francuz Renaud Lavillenie. Već je prije nekoliko dana u Düsseldorfu Duplantis bio jako blizu, a u subotu je u Poljskoj sve odradio savršeno.

  Na mitingu u Poljskoj Duplantis je izveo samo šest skokova, a novi rekord preskočio je iz drugog pokušaja na toj visini.

  "Ovo je nešto što sam želio napraviti otkako sam napunio tri godine. Preda mnom je velika godina, a ovo je odličan način za početak", rekao je Duplantis.

  Duplantis je aktualni europski prvak na otvorenom iz Berlina 2018. te srebrni s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva također na otvorenom u Dohi.

  Najbolji rezultat na otvorenom mu je 6,05m iz Berlina 2018.

  Na istom je mitingu hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević zauzeo treće mjesto. Atletičar ASK je hicem od 21,42 metra ostao iza Čeha Tomaša Staneka (21,86) i domaćeg predstavnika Michala Haratyka (21,50). U Düsseldorfu je Mihaljević, podsjetimo, pobijedio s novim hrvatskim dvoranskim rekordom (21,52), a uoči finala u Madridu (21. veljače) dijeli prvo mjesto u ukupnom poretku, on i Stanek imaju po 15 bodova.

  Iz drugih medija