BERLIN, GERMANY - AUGUST 11: Sandra Perkovic of Croatia competes in the Women's Discuss Final during day five of the 24th European Athletics Championships at Olympiastadion on August 11, 2018 in Berlin, Germany. This event forms part of the first multi-sport European Championships. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Matthias Hangst/Getty Images

HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

ČAK DEVET POBJEDNIKA DIJAMANTNE LIGE STIŽE NA HANŽEK Čeka nas spektakl u bacanju diska, novi okršaj Sandre Perković i Kubanke koja je šokirala svijet

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 01.09.2018. u 14:28

 • Organizatori 68. izdanja atletskog Hanžekovićevog memorijala, koji će se održati u ponedjeljak i utorak u Zagrebu, objavili su kako će na njemu nastupiti čak devetero pobjednika "Dijamantne lige", odnosno pobjednika mitinga u Zurichu odnosno Bruxellesu u četvrtak i petak.

  Na finalnim mitinzima "Dijamantne lige" posebice su impresivni bili Tom Walsh, koji je s 22.60 metara postavio novi rekord "Dijamantne lige" u bacanju kugle, Sergej Šubenkov koji je na 110 metara prepone pobijedio s vremenom 12.97 sekundi, Timur Morgunov koji je slavio u skoku s motkom s preskočenih 5.93 metara te Salwa Eid Naser koja je 400 metara u finalu trčala 49.33.

  Posebnu pozornost će u Zagrebu svakako privući Kubanka Yaimé Perez, iznenađujuća pobjednica "Dijamantne lige" u bacanju diska kada je u petak u Bruxellesu pobijedila Sandru Perković čiji odgovor se očekuje u utorak na stadionu uz Savu.

  Pobjednici "Dijamantne lige" koji će nastupiti na 68. Hanžekovićevom memorijalu:

  Atletičari: Fred Kerley (400m), Sergej Šubenkov (110m prepone), Timur Morgunov (skok s motkom), Luvo Manyonga (skok u dalj), Tom Walsh (bacanje kugle), Fedric Dacres (bacanje diska)

  Atletičarke: Salwa Eid Naser (400m), Brianna McNeal (100m prepone), Yaime Perez (bacanje diska)

  Iz drugih medija