Ilustracija
 CROPIX
EKIPNO PRVENSTVO EUROPE

DELEGACIJA EUROPSKE ATLETSKE FEDERACIJE STIGLA U INSPEKCIJU U VARAŽDIN, STADION ĆE BITI OBNOVLJEN DO LJETA 'Zadovoljan sam onime što sam vidio'

Piše: HinaObjavljeno: 06. veljača 2019. 17:50

Varaždin će 10. i 11. kolovoza ove godine biti domaćin Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga (ETCH 2L), a kako bi provjerila odvijaju li se pripreme prema planu, u gradu ovih dana boravi delegacija Europske atletske federacije (European athletics) te je na tu temu u varaždinskoj Gradskoj vijećnici u srijedu održana konferencija za novinare.

Natjecanje će se održavati na stadionu Sloboda čija ja atletska staza stara čak 36 godina, a posljednji je put obnovljena prije 14 godina, stoga je saniranje uoči ovako velikog natjecanja neophodno.

„Grad je spreman za obnovu stadiona Sloboda, a mi smo imali priliku vidjeti, uvjeriti se u ono što je dosad napravljeno, odnosno doznati što će se još napraviti u sljedećih nekoliko mjeseci. Zadovoljan sam onime što sam vidio”, izjavio je Erich Teigamägi, delegat European athletics.

Na pitanje hoće li u kolovozu u Varaždin stići i velika atletska imena, Teigamägi je odgovorio da će na natjecanju sudjelovati 12 država i svaka od njih ima odličnih atletičara te da vjeruje da će ovo biti natjecanje na doista visokom nivou.

Uz Teigamägija, u delegaciji EA koja boravi u Varaždinu su Eric Jaffrelot, tehnički delegat, i Sandrine Glacier, voditeljica projekta ETCH 2L Varaždin pri Europskoj atletskoj federaciji. Oboje su izrazili zadovoljstvo obavljenim razgovorima s domaćinima te istaknuli kako su uvjereni da će sve pripreme biti obavljene na vrijeme.

Vladimir Mikulec iz Hrvatskog atletskog saveza, direktor Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga, kazao je da će posao uređenja stadiona, odnosno rekonstrukcija staze i tribina, potrajati još neko vrijeme.

„Ne očekujemo završetak radova prije lipnja, ali to će biti na vrijeme. To smo i rekli našim gostima iz Europske atletike, što su oni i prihvatili. Nije to prvi stadion koji ide u rekonstrukciju, oni su toga vidjeli dosta”, naglasio je Mikulec te dodao da problema neće biti ni kad su u pitanju smještajni kapaciteti:

„Tu je situacija dobra i gosti su izuzetno zadovoljni viđenim, posebice Studentskim domom u kojem će biti sportaši biti smješteni. Dom je je blizu stadiona i zaista izgleda reprezentativno“, dodao je Mikulec.

Pred organizatorima je još dosta posla, ali sve će biti završeno na vrijeme, izjavila je Draženka Dević, privremena pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport.

„Duboko se nadam da će uz suradnju Zajednice sportskih udruga, Grada Varaždina, Europske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza sve biti uspješno odrađeno i da ćemo od ovog sportskog događanja mi kao grad imati brojne benefite”, rekla je Dević.

Očekuje se, naime, da će osim više od 720 atletičara iz 12 europskih država, Varaždin posjetiti i brojni navijači, odnosno turisti koje, osim sportskih uzbuđenja, očekuju brojni drugi sadržaji koje pripremaju organizatori.

U 2. ligi europske atletike ove će se godine u Varaždinu natjecati Bugarska, Danska i Estonija, koje su ispale iz 1. lige, zatim Austrija, Cipar, Izrael, Latvija, Slovenija i Hrvatska, te Gruzija, Luksemburg i Malta, koje su ostvarile plasman iz 3. lige.

Linker
19. travanj 2024 08:51