LONDON, ENGLAND - JULY 27: Caster Semenya of South African attends the Team South Africa press conference at Copthorne Tara Hotel on July 27, 2012 in London, England. (Photo by Roger Sedres/Gallo Images/Getty Images)
Gallo Images Getty Images

LETVICA VIŠE

DVOSTRUKA OLIMPIJSKA POBJEDNICA IZABRALA JE VELIKU PROMJENU "Moj san je oduvijek bio i bit će natjecati se na najvišoj razini, veselim se izazovu!'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 13.03.2020. u 23:06

 • Dvostruka olimpijska pobjednica i trostruka svjetska prvakinja na 800 metara, južnoafrička atletičarka Caster Semenya objavila je kako namjerava nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju u utrci na 200 metara.

  Zbog previsoke razine testosterona Međunarodni atletski savez (WA) zabranio je Semenyi nastupe u utrkama od 400 metara do milje jer taj hormon povećava mišićnu masu, snagu i hemoglobin pa je prema mišljenju WA-a Semenya imala nepravednu prednost pred konkurencijom. Ona se na tu odluku žalila, ali Sportska arbitraža (CAS) je odbila njezinu žalbu.

  "Moj san je oduvijek bio i bit će natjecati se na najvišoj razini. Veselim se izazovu i naporno ću raditi kako bih ispunila normu za nastup u Tokiju", objavila je Semenya.

  Kvalifikacijska norma za nastup na OI na 200 metara je 22.80 sekundi, a Semenya je prije tjedan dana na mitingu u Pretoriji trčala 23.49.

  Tagovi
  Iz drugih medija