Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
REZULTATI NA VIŠE STAZA

EH DA JE PRAVDA U HRVATSKOJ BRZA KAO ONA GDJE BI NAM BIO KRAJ Najbrža hrvatska pravnica: Sve se može kad se dobro planira

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 31. ožujak 2017. 19:14

Prije desetak godina, baš u ovo vrijeme, počeli su njezini prvi atletski koraci. Nakon dugo godina u tenisu...

- Kros Sportskih novosti bio je jedno od mojih prvih atletskih natjecanja u životu. Možda i prvo. Iskreno, ne sjećam točno, ali znam da mi je bilo super. Prije svega super druženje s prijateljima, ali i dobar trening. To bi trebala biti i nit vodilja svima onima koji će ove godine trčati na Bundeku. Da dođu uživati s prijateljima, da im to bude neka vrsta izleta na kojem će se malo oznojiti - smije se Matea Matošević koja je deset godina nakon Krosa SN došla do statusa hrvatske olimpijke.

Nemam medalju s Krosa

Maratonke koja nas je predstavljala na Igrama u Riju.

- Iskreno, moji rezultati na Krosu SN nisu bili vrhunski, bila sam “samo” među prvih desetak, ali nemam medalju. Svejedno, uvijek se rado sjetim tih dana.

Zagreb, 310716.
Atletski stadion na Savi.
Prvenstvo Hrvatske u atletici za seniore i seniorke u organizaciji Zagrebackog atletskog saveza.
Na fotografiji: Matea Matosevic (broj 1412), trcanje na 3000 metara.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Sjetit će se i 9. travnja kada će ponovo doći na Bundek. Ne kao trkačica, jer budući da je prije godinu dana diplomirala pravo, više ne može nastupiti ni kao studentica... No, bit će tamo za podršku tisućama mladih i usput kao jedna od brojnih najvećih hrvatskih sportaša koji će najboljima dodjeljivati medalje.

- Taj kros je u biti možda i jedina kros utrka takvog tipa u Hrvatskoj, zato je idealna prilika da se i učenici i studenti upoznaju s čarima krosa. Jednostavno, to nije uobičajena utrka, posebna je, pogotovo jer na njoj stvarno budu tisuće ljudi. Ja volim Bundek, često tamo treniram, ili odem bar u šetnju. To je super lokacija za kros jer ima jako zanimljivu stazu. Idealna je i za navijače jer od starta do cilja mogu pratiti sve trkače na stazi. Nitko se ne može sakriti “iza grma”. Jako je pregledna, a to je dobro za sve. Mislim da nije komplicirana staza, super je označena, tako da nitko ne može reći da je zalutao.

Ova simpatična 28-godišnjakinja posljednje vrijeme nije zaokupirana samo atletikom.

- Počela sam vježbenički u Sportskom savezu Grada Zagreba.

U sve boljoj formi

I tako si ispunila veliku želju.

- Uvijek sam maštala spojiti pravo i sport. I evo, krenula sam tim putem. Stvarno sam presretna. Imam odličnu mentoricu.

Najbrža hrvatska pravnica i svakako trkački najizdržljivija, uz novi posao ipak stigne i ne zabušavati na treninzima.

- Nekada otreniram u 6.30 ujutro, prije posla, a inače poslije radnog vremena. Sve se može kad se dobro isplanira.

Rezultat je pokazala prije nekoliko dana osvojivši Turopoljski polumaraton s drugim rezultatom u karijeri.

- Sve sam u boljoj formi. Zadovoljna sam kako se sve odvija. Čak se i trener iznenadio tom utrkom budući da sam imala prije nje problema s koljenom. Ali, potvrdili smo da smo na dobrom putu za Svjetsko prvenstvo u Londonu.

Za Mateinu glavnu utrku ove godine. Maratonsku.

- Vjerojatno neću trčati maraton prije tog na SP-u. Trčat ću neki polumaraton i kraće dionice, na 10 km i slične. To će biti dovoljno za provjeru - poručila je Matea.

Linker
27. travanj 2024 03:10