Joosep Martinson Getty Images
OBEĆAVAJUĆA NAJAVA

FILIP MIHALJEVIĆ NAKON RUŠENJA HRVATSKOG REKORDA OBJAVIO CILJ NA OLIMPIJSKIM IGRAMA 'U Tokiju želim finale, a onda je sve moguće'

Piše: HinaObjavljeno: 06. ožujak 2020. 15:47

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević u petak je izjavio kako mu je cilj na Olimpijskim igrama u Tokiju plasirati se u finale.

"Želim na Olimpijskim igrama u Tokiju ući u finale, a onda je sve moguće i mislim da se mogu priključiti samom vrhu", rekao je Mihaljević na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljeno Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske, koje će se u subotu i nedjelju održati u splitskom Parku mladeži.

U Splitu će nastupiti i najbolje svjetska diskašica Sandra Perković.

Filip Mihaljević je tri puta u manje od mjesec dana rušio nacionalni dvoranski rekord u bacanju kugle te je osvojio "World Indoor Tour" u svojoj disciplini. U Beogradu je 27. veljače kuglu bacio 21,84 metra, i tako je izjednačio vlastiti i državni rekord na otvorenom.

"Dvoranska sezona je bila savršena, zbilja na vrhunskoj razini još od početka priprema u prosincu. Naravno da sam zadovoljan, pomičem granice rekorda, a još je važnije što sam uhvatio kontinuitet hiceva preko 21 metra, čini mi se da ih je bilo 15 na četiri mitinga. Osjećam se odlično, samopouzdanje je na vrhuncu i dobru formu želim potvrditi i kod kuće u Splitu. Nisam ovdje bacao duže vrijeme i uistinu se veselim suboti. Nadam se lijepom vremenu i vjerujem da bi publika mogla uživati", kazao je Mihalljević.

Bacanje kugle na rasporedu je u subotu u 13 sati. Prethodno će na bacalište izaći Sandra Perković, jer je ženski disk zakazan za 12 sati. U nedjelju su na rasporedu natjecanja u bacanju koplja i kladiva.

"Dovoljno je reći da je Mihaljevićevih 21,84m iz Beograda sedmi rezultat svih vremena u Europi. Sve je plod kvalitetnog rada, analiza i priprema te odlične fizičke pripreme koja je osnovni preduvjet za mentalnu snagu koju Filip ima. Radit ćemo jako i dalje, cilj je još više se približiti vrhu i ostati među elitom što duže", istaknuo je njegov trener Marko Mastelić.

Mihaljević je u petak potpisao ugovor sa splitskim ASK-om do 2028. godine, rekavši kako mu to daje mirnoću i da u tom klubu ima odlične uvjete.

"Nadam se kako ćemo Mihaljeviću pomoći da ode na vrh, a naš cilj je da ostanemo klub vrhunske atletike", rekao je predsjednik ASK-a Ivan Veštić.

Linker
24. travanj 2024 03:36