BERLIN, GERMANY - AUGUST 06: Filip Mihaljevic of Croatia competes in the Shot Put Men qualification on the qualification day ahead of the 24th European Athletics Championships at Olympiastadion on August 6, 2018 in Berlin, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)
Alexander Hassenstein / Getty Images

NADMAŠIO ŽUNIĆA

FILIP MIHALJEVIĆ SLAVIO U NJEMAČKOJ S NOVIM HRVATSKIM REKORDOM Popravio najbolji rezultat za 39 centimetara

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 04.02.2020. u 20:35

 • Hrvatski atletski reprezentativac Filip Mihaljević pobijedio je u utorak na dvoranskom mitingu u Düsseldorfu bacivši kuglu 21,52 metra i tako postavio novi državni rekord u dvorani.

  Mihaljević je za 39 centimetara popravio rekord koji je na istom natjecanju prije dvije godine postavio Stipe Žunić i sada drži oba državna rekorda, jer je prije nešto manje od godinu dana u Slovenskoj Bistrici na otvorenom bacio kuglu do 21,84 m.

  Hrvatski rekorder je u Düsseldorfu pobijedio ispred Poljaka Konrada Bukowieckog (20,92 m) i Čeha Tomaša Staneka (20,89 m) te poveo u redoslijed dvoranske "World Atheltics" turneje sa 10 bodova.

  Ovo je bio prvi od tri mitinga na kojem je u programu bacanje kugle, a preostala dva natjecanja bit će održana u poljskom Orlenu (8.2.) i u španjolskoj prijestolnici Madridu (21.2.).

  Iz drugih medija