Zagreb, 210418.
Na zagrebackom Bundeku odrzan je tradicionalni 35. Kros Sportskih novosti u organizaciji Sportskih novosti i Hrvatskog atletskog saveza. Ovo prvenstvo u trcanju privuklo je kao i svake godine velik broj natjecatelja.
Na fotografiji: start utrke.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

BOGAT PROGRAM

FOTO: FESTIVAL SPORTA NA BUNDEKU Održana je prva utrka građana na 35. krosu Sportskih novosti: Slavlje za Tomislava Barkića i Teu Faber

AUTOR:
  • Vedran Božičević

 • OBJAVLJENO:
 • 21.04.2018. u 09:59

 • 35. kros Sportskih novosti danas je ugostio tisuće učenika i studenata iz cijele Hrvatske, a prvi se put održala i utrka građana

  Vlast na popularnom zagrebačkom okupljalištu Bundeku danas je ponovo u rukama djece i mladih, a nekoliko tisuća školaraca i studenata trčalo je  na 35. krosu Sportskih novosti, jednom od najmasovnijih sportskih natjecanja u Hrvatskoj.

  Prošli smo put od Maksimira, preko Hipodroma i Jaruna, do Bundeka, preživjeli smo i višegodišnji prekid tijekom ratnih devedesetih i došli do jubilarnog 35. izdanja priredbe koja je neizmjerno važna za hrvatsku atletiku, ali i sport uopće.

   

  U prvoj utrci dana, utrci građana koja se održala prvi puta pobijedio je Tomislv Barkić. On je četiri kilometra, odnosno dva velika kruga, otrčao u vremenu 15:41. Iza njega bio je Hrvoje Lulić s vremenom 15:46, dok je treće mjesto zauzeo Marko Čuvar (15:52).

  Prva u konkurenciji natjecateljica bila je Tea Faber s vremenom 17:30. Druga je bila Sanja Loborec (18:40), a treća Željka Benko Hriberski (19:13).

  Iz drugih medija