Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
ZADRANI SLAVE SVOG DIVA

FOTO, VIDEO: SPEKTAKULARNI DOČEK I BAKLJADA ZA STIPU ŽUNIĆA U ZADRU Erupcija oduševljenja: Osvajač bronce oduševio anegdotom iz Londona

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 09. kolovoz 2017. 00:46

Grad Zadar, očekivano, nije zaboravio svojeg junaka Stipu Žunića, osvajača brončanog odličja na Svjetskom prvenstvu u atletici, čija je kugla poletjela do zavidnih 21,46 m !

Za uvodne taktove prije Žunićeva izlaska na svečanu pozornicu pobrinula se klapa Donat, krenula je pjesma "Srce vatreno". Počele su se miješati emocije, napose kad je zadarski div, odjeven kao da se priprema za novi hitac, s kuglom u ruci, medaljom oko vrata, iz svega glasa raspalio: - Dobra večer, Zadre!



Brzo se trgom prolomio razoran pljesak poput oluje... a nakon što je malo zatomio emocije, nastavio je svima dragi Stipe...

- Ljudi, glas mi je malo puka', ali drago mi je što ste tu, svi moji prijatelji; svi smo se rodili u istom gradu, i drago mi je što s vama mogu podijeliti ovu radost - veselo je zborio Žunić.


Ispričao je i jednu anegdotu iz Londona...

- Malo prije nego što je počelo natjecanje, moj je trener zaboravio kuglu, nastala je mala zbunjenost, no onda nam je odjednom prišao svjetski prvak i pitao nas: "Oprostite, je li ovo vaša kugla?".

- To nas je sve iznenadilo jer njega baš nisu obožavali u sportskim krugovima, ali je, eto, zahvaljujući nama, Hrvatima, koji smo inače simpatični svima, i on posao omiljen - nasmijao je Žunić sve koji su s užitkom promatrali pravu bakljadu, uz koju je uvelike uživao i Stipe.

Linker
27. travanj 2024 02:33