Dafne Schippers/Instagram
UMJESTO U CILJU, ZAVRŠILA U BOLNICI

HOTEL IZ NOĆNE MORE! SVI SE PITAJU GDJE SE I KAKO OTROVALA HRVATSKA REPREZENTATIVKA Ogorčeni i drugi vrhunski sportaši: 'Pa kako je ovo moguće?'

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 28. rujan 2019. 16:29

Krenulo je naopako, nadamo se da se neće tako i nastaviti. I prije nego što je Svjetsko atletsko prvenstvo u Dohi službeno počelo, Hrvatska je ostala bez jedne predstavnice. Naša maratonka Nikolina Šustić Stanković završila je u bolnici s otrovanjem i njezin je nastup u ponoćnom maratonu, dakako, otpao.

Premda se Nikolina, najveća ovisnica o trčanju, svjetska prvakinja na 100 km, nije htjela tako lako predati i želja joj je bila napraviti barem “par koračića”, to se ipak nije dogodilo jer je zadržana u bolnici, a zasad još nisu poznati detalji njezina stanja.

“Otrovala sam se, povraćala sam cijelu noć, imam jaku glavobolju i osip. Iz IAAF-ove su me klinike prebacili u bolnicu. Svu snagu sam iscrpila i imam zabranu nastupa. Borac sam, ali neke stvari u životu jednostavno ne možeš kontrolirati. Znam da trčim iskrena i s velikim srcem i ljubavi, tako i živim. To je moja mala pobjeda”, napisala je Nikolina tijekom dana na Facebooku.

Facebook

Hrvatski izbornik Mladen Katalinić nije htio za probleme okriviti smještaj iako nam je potvrdio da je hotel daleko od onoga što su atletičari očekivali.

- Teško je kazati gdje se Nikolina otrovala. Hotel je loš i s niskom razinom higijenskih uvjeta. Srećom, svi ostali naši atletičari zasad su dobro - rekao je Katalinić.

Nevjerojatno je da je IAAF napravio takav gaf i smjestio sportaše u, očito, potpuno neodgovarajuće uvjete.

Živce je izgubila i dvostruka svjetska prvakinja na 200 metara, Nizozemka Dafne Schippers, koja je na Instagramu objavila fotografije istog tog hotela na internetu i u stvarnosti koja je daleko manje luksuzna.

Dafne Schippers/Instagram
Dafne Schippers objavila je na svome Instagram profilu slike iz hotela

“Oh, i da ne zaboravim i žohara u sobi! Kako je moguće da su sportaši svjetske klase smješteni u takav hotel? A o hrani neću ni govoriti, tek to je podbačaj”, napisala je Schippers.

Inače, tijekom jučerašnjeg se dana pojavila informacija i da bi maraton mogao biti otkazan zbog užasnih vremenskih uvjeta, odnosno viskog postotka vlage u zraku, ali IAAF je to odbacio. Potvrđeno je tek da će se neposredno prije starta raspravljati o mogućem pomicanju početka utrke.

Linker
25. travanj 2024 01:14