REUTERS/Francois Lenoir
PRVI PORAZ NAKON 15 POBJEDA

HRVATSKA HEROINA ŠOKIRANA! SANDRI PERKOVIĆ SE OVO NIJE DOGODILO DUGIH SEDAM GODINA Najbolja hrvatska sportašica više nije vladarica Dijamantne lige

Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2018. 21:57

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nije uspjela sedmu godinu zaredom osvojiti naslov pobjednice "Dijamantne lige" u bacanju diska, ona je u petak u finalu u Bruxellesu zauzela treće mjesto s hicem od 64.31 metara.

Pobijedila je Kubanka Yaime Perez sa 65.00m, a drugo mjesto zauzela je Brazilka Andressa de Morais sa 64.65m.

Perković je svoj najbolji hitac u Bruxellesu ostvarila već u prvoj seriji te je s njim držala prvo mjesto sve do posljednje serije iako je Perez u drugoj seriji bacila samo osam centimetara kraći hitac.

BERLIN, GERMANY - AUGUST 09:  Sandra Perkovic of Croatia competes in the Women Discus Throw Qualification during day three of the 24th European Athletics Championships at Olympiastadion on August 9, 2018 in Berlin, Germany. This event forms part of the first multi-sport European Championships.  (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Matthias Hangst/Getty Images

No, u posljednjoj, šestoj seriji prvo je De Morais preuzela vodstvo sa 64.65m, a Perez i Perković imale su priliku za uzvrat. Kubanka je iskoristila posljednju šansu i hicem od 65.00m stigla na vrh dok je aktualna olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja Perković u posljednjoj seriji ostvarila rezultat od 62.85m i tako ostala na trećem mjestu.

Bio je to prvi poraz Perković nakon 13 mjeseci i 15 uzastopnih pobjeda. Ona je ove godine pobijedila na sva četiri prethodna mitinga "Dijamantne lige", u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu, ali svoju dominaciju nije uspjela potvrditi na finalu u Bruxellesu.

Do kraja sezone Perković očekuju još nastup za Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu 4. rujna te na Kupu kontinenata u Ostravi 8. rujna.

Linker
19. travanj 2024 23:14