Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
LJUBAV NA PRVI POGLED

I NOVINARI SU ISTRČALI KROS SPORTSKIH NOVOSTI Mladi ili stari, godine nisu važne, dogodine će trčati i Ćiro Blažević

Prvi put na Krosu SN organizirana je i utrka građana u kojoj je i naša tvrtka imala svoje predstavnike
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. travanj 2018. 15:29

Bila je to ljubav na prvi pogled. Tamo prije 35 godina, kad je održan prvi kros Sportskih novosti. Samo što tada više nisam pohađao niti osnovnu niti srednju školu, pa nisam mogao u konkurenciju. Dugo sam čekao, u subotu sam konačno dočekao. Nakon 35 godina trčao sam na Krosu SN-a. U međuvremenu sam uspio istrčati Plitvički maraton, pa čak i onaj Supermaraton Zagreb - Čazma. I nekoliko polumaratona, sve u društvu današnjeg šefa, glavnog urednika Zorka. Nije bio brz kao prezimenjak mu Branko, ali Mario je znao potegnuti na dugu kilometražu.

Prvu utrku građana na Krosu SN-a trčao sam u sjajnom društvu kolegica i kolega iz Hanza Medije, Selme Selimović, Vesne Žimbrek, Maje Jeić, Amalije Bilušić, Marine Drviš, Danijela Mičke i Borisa Igreca. Nisu iz Kenije, iz najpoznatijeg trkačkog plemana Nandi, ne žive na 2000 metara nadmorske visine, ali ekipa s majicama ‘Hanza trči’ bila je vraški spremna za kros, pripreme su očito bile dobre.

Utrka građana okupila je mlade, one srednjih godina, a i one kojima je sijeda kosa već odavno prirodni styling. Staza na Bundeku bila je sjajno pripremljena, trava na putu trkača fino podšišana, trebalo je samo pretrčati ta četiri kilometra. Bilo je i publike, svi oni koji su u subotu prekrasni sunčani dan željeli provesti na Bundeku bodrili su trkače. Bilo je i onih koji su dobacivali...

- Stari, pazi da te infarkt ne strefi...

Nikad ne buš prvi...

Netrkači teško razumiju trkače, nije im baš jasno zašto troše energiju, teroriziraju koljena i zglobove.

- Nikad ne buš prvi...

Je, i to sam čuo za vrijeme krosa. Kao da je važno... Trčanje je poseban doživljaj, uživanje. Konačno, svi oni koji su trčali utrku građana i svih onih četiri tisuće djevojčica i dječaka koji su trčali Kros SN-a bili su oduševljeni, svi su kazali da će doći i sljedeće godine. Stazu je pretrčao još jedan ‘novinar u godinama’, Zoran Kovačević, dugogodišnji trkač koji se pojavljuje na mnogim utrkama.

Bilo je i onih jako brzih, pobjednik utrke građana Tomislav Barkić pretrčao je stazu za nešto više od 15 minuta. To vam je jako dobar rezultat.

- Sine, drago mi je da te vidim, jesi živ?

To mi je nakon utrke kazao legendarni ‘trener svih trenera’ Ćiro Blažević. Mogao bi i on sljedeće godine na stazu. Djeluje fit, mogao bi Ćiroki odraditi tih nekoliko kilometara. Sa strane je utrku pomno pratio i provjereni legendarni trkač, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu psa Rudija.

Linker
20. travanj 2024 09:07