REUTERS
LOV NA DIJAMANTE

IAAF OBJAVIO RASPORED DISCIPLINA DIJAMANTNE LIGE Evo kada hrvatske vedete kreću i završavaju novi pohod na svjetski vrh i bogate nagrade

Piše: HinaObjavljeno: 24. studeni 2017. 20:55

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je raspored disciplina na 14 mitinga Dijamantne lige u 2018. godini. Gradovi domaćini su ostali isti. Lov na dijamante počinje 4. svibnja u Dohi, a završava finalom u Zurichu 30. kolovoza i Bruxellesu dan kasnije.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković sedmi uzastopni dijamant lovit će na četiri mitinga - u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu, a nadamo se i na finalu u Bruxellesu.

Sara Kolak, koja je ove godine bila druga u poretku Dijamante lige u bacanju koplja, nastupit će u Šangaju, Oslu, Lausanni, Londonu i na završnici u Zurichu.

Brončani s posljednjeg svjetskog prvenstva u bacanju kugle Stipe Žunić trebao bi nastupiti u Eugeneu, Oslu, Lausanni, Monacu i Zurichu.

Ženski skok u vis bit će na rasporedu na šest mitinga, te finalu. Visašice, a nadamo se među njima i Blanka Vlašić i Ana Šimić, nastupit će u Šangaju, Rimu, Stockholmu, Parizu, Rabatu, Londonu i finalu u Zurichu.

RASPORED MITINGA DIJAMANTNE LIGE 2018.

4. svibnja - Doha (Kat)

12. svibnja - Šangaj (Kina)

26. svibnja - Eugene (SAD)

31. svibnja - Rim (Ita)

7. lipnja - Oslo (Nor)

10. lipnja - Stockholm (Šve)

30. lipnja - Pariz (Fra)

5. srpnja - Lausanna (Švi)

13. srpnja - Rabat (Mar)

20. srpnja - Monaco (Mon)

21-22. srpnja - London (VB)

18. kolovoza - Birmingham (VB)

30. kolovoza - Zurich (Švi)

31. kolovoza - Bruxelels (Bel)

Linker
19. travanj 2024 07:12